Въоръжен мъж застреля бившата си съпруга и още петима души

...
Въоръжен мъж застреля бившата си съпруга и още петима души
Коментари Харесай

Нова масова стрелба в САЩ: Мъж уби бившата си и още петима души

Въоръжен мъж простреля някогашната си брачна половинка и още петима души по време на всеобщо нахлуване в дребен недодялан град в американския щат Мисисипи, оповестиха от полицията.

Полицията е повдигнала обвиняване на 52-годишен локален мъж, като към този момент не е явен претекста му. Смята се, че обвиненият е работил самичък, съобщи губернаторът на щата Мисисипи Тейт Рийвс.

Жертвите са убити на няколко места.

Стрелецът влезнал в магазин на бензиностанция и прострелял мъж, с който нямал явна връзка. След това той отишъл в близка къща, където прострелял смъртоносно някогашната си брачна половинка и съгласно CNN блъснал, само че не прострелял годеника й.

Според проверяващите по-късно стрелецът е отишъл до прилежащ на личното си жилище дом и е прострелял смъртоносно мъж, който може би е бил негов доведен татко, както и неназована жена, оповестява „ Ню Йорк Таймс “.

След това съумял да простреля още двама души – един в автомобил и един на пътя, близо до личния си дом. Последните две жертви наподобява са били строителни служащи, съобщи шериф Ланс.

Полицаите съумели да го задържат покрай дома му след малко гонене с кола.

Байдън: Масовите стрелби се трансформират в зараза

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова насилието с огнестрелно оръжие в страната „ зараза “ след следващата всеобща пукотевица в Мисисипи.

„ Изминаха 48 дни от началото на тази година, а страната ни към този момент е претърпяла минимум 73 случая с всеобщи стрелби. Мислите и молитвите не са задоволителни. Насилието с огнестрелни оръжия е зараза и Конгресът би трябвало да работи незабавно “, се споделя в изказването на Белия дом.

Президентът на Съединени американски щати прикани за промяна на закона за оръжията.

„ Това включва условие за инспекции на предишното при всички продажби на оръжия, възбрана на нападателните оръжия и пълнителите с огромен потенциал, условия за безвредно предпазване на оръжията и унищожаване на имунитета на производителите, които умишлено популяризират нападателни оръжия по нашите улици “, акцентира Байдън.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР