Въоръжен мъж уби 10 души в супермаркет Уолмарт в Чесапийк,

...
Въоръжен мъж уби 10 души в супермаркет Уолмарт в Чесапийк,
Коментари Харесай

Стрелба в магазин в САЩ, има убити

Въоръжен мъж умъртви 10 души в супермаркет „ Уолмарт ” в Чесапийк, американския щат Вирджиния, заяви полицията, представена в BBC.

Мъж, за който се счита, че е бил шеф на магазин, е разкрил огън, след което е насочил револвера против себе си и се е самоубил. Мотивът за стрелбата не се оповестява. Нападението е станало в  22:12 локално време (03:12 GMT).

Според полицията стрелбата е станала вътре в магазина и обвиненият е работил самичък.

От магазините „ Уолмарт ” обявиха, че са „ шокирани от това трагично събитие “ и че „ работят в тясно съдействие с правоприлагащите органи “.

Марк Уорнър, сенатор от Демократическата партия за щата Вирджиния, написа в Туитър, че е „ погнусен от известията за следващата всеобща пукотевица “.

Сенаторът от щата Вирджиния Л. Луиз Лукас, също демократ, добави, че е „ с безусловно разрушено сърце ”. Тя написа в Туитър: „ Няма да се успокоя, до момента в който не намерим решенията за преустановяване на тази зараза от принуждение с оръжие в нашата страна “.

Нападението във вторник вечерта идва единствено дни откакто въоръжен мъж откри огън в нощен клуб на ЛГБТ в американския щат Колорадо, убивайки петима души и ранявайки други 17.

През 2019 година всеобща пукотевица в Walmart в град Ел Пасо в Тексас остави 23 жертви.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР