Въоръжен мъж откри огън с пистолет в училището, в което

...
Въоръжен мъж откри огън с пистолет в училището, в което
Коментари Харесай

Стрелба в училище в Бразилия: Загина ученичка

Въоръжен мъж откри огън с револвер в учебното заведение , в което е учил, в южната част на Бразилия, като умъртви 16-годишна ученичка и рани тежко различен , съобщи Агенция Франс Прес.

Бившият възпитаник дошъл в учебното заведение в община Лондрина , като споделил, че му би трябвало дубликат, само че щом влезнал вътре, извадил револвер и почнал да стреля, оповестиха управляващите в щата Парана.

Бразилските медии оповестяват, че стрелецът е на 21 години.

Убито е 16-годишно момиче, а момче на същата възраст е откарано в болница в тежко положение , се споделя в изказване на министерството на сигурността на щата и се добавя, че нападателят е арестуван.

Президентът Луис Инасио Лула да Силва изрази " горест и отвращение " от нападението.

" Още един млад живот , лишен от ненавист и принуждение, нещо, което не можем повече да толерираме в нашите учебни заведения или в нашето общество ", написа той в Twitter.
В Бразилия, където нападенията в учебни заведения в миналото бяха необичайност, в последно време те се усилват.

През април нападател умъртви четири дребни деца с секира в учебно заведение и детска градина в южния град Блуменау.

Този случай шокира страната и накара администрацията на Лула да разгласи редица ограничения за повишение на сигурността в учебните заведения и за справяне със наличието в обществените медии, което се счита за пропагандиращо принуждение в учебно заведение.

Най-смъртоносната пукотевица в бразилско учебно заведение е от 2011 година , когато мъж открива огън в бившето си начално учебно заведение в Реаленго, край Рио де Жанейро, и убива 12 деца, а по-късно и себе си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР