Въоръжен мъж нахлу в българския културен център Цар Борис III

...
Въоръжен мъж нахлу в българския културен център Цар Борис III
Коментари Харесай

Мъжът, нахлул въоръжен в българския център в Охрид, все още не е задържан


Въоръжен мъж нахлу в българския културен център „ Цар Борис III ” в Охрид, който беше открит преди броени дни. Според информацията мъжът е македонски жител и крещял „ българи-фашисти ”. Нанесени са съществени вреди по постройката - счупена е табелата, както и витрините на клуба.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 698
Припомняме, че откриването на българския център разпали пристрастеностите в западната ни съседка. Имаше и митинги, проведени от опозиционните партии „ Левица ” и ВМРО-ДПМНЕ.

Нападателят към момента не е арестуван, само че е разпознат от българите, които са били там. Това съобщи ръководителят на Фондация " Македония Виктор Стоянов, предава Нова телевизия. 

Въоръженият мъж бил родом от село Оризари, което се намира в източната част на Северна Македония, само че от години живеел в Охрид. Било известно още, че в деня на откриването на българския културен център мъжът е участвал на митинга против него и още веднъж е бил нападателен.

„ Това, което знам от хората вътре, е, че те са залостили вратата. Когато си обект на сходна експанзия със брадва, обикновено е да опиташ да се предпазиш. Те са залостили вратата, той е крещял извън, счупил е табелата и е избягал ”, изясни Виктор Стоянов.

По думите му македонските управляващи би трябвало да дават по-сурови санкции за прояви на национализъм, ненавист и расизъм.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР