Въоръжен мъж, крещящ „Убийте ме“, е открил огън на стълбите

...
Въоръжен мъж, крещящ „Убийте ме“, е открил огън на стълбите
Коментари Харесай

Полицията уби мъж, стрелял пред катедрала в Ню Йорк

Въоръжен мъж, фрапантен „ Убийте ме “, е разкрил огън на стълбите пред катедралата „ Свети Йоан Богослов “ в Ню Йорк след коледен концерт на църковния хор в неделя следобяд. Мъжът е бил погубен от полицията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Никой различен не е потърпевш при стрелбата, с помощта на бързата реакция на служителите на реда, намиращи се на мястото на случая, заяви на конференция в неделя комисар Дермот Ший от градската полиция в Ню Йорк.

Заподозреният е бил прострелян в главата минимум един път. Той е бил закаран в болница, където е била открита гибелта му. Комисар Ший сподели, че служителите на реда са стреляли общо 15 пъти против мъжа.

Полицията е разкрила две полуавтоматични оръжия на мястото на случая и чанта, която наподобява е принадлежала на стрелеца. В нея са открити туба бензин, въже, тел, няколко ножа, Библия и лепенка.

Инцидентът стана малко преди 16,00 ч. локално време пред катедралата „ Свети Йоан Богослов “ в Манхатън, която е основната черква на Епископската епархия в Ню Йорк.

Четиридесет и петминутният концерт таман завършил и хората почнали да се разотиват, когато се чули поредност изстрели. Около 200 души се наслаждавали на осъществяването на църковния хор, отбелязва Ройтерс. Концертът бил изместен на открито поради разпоредбите за сигурност, свързани с пандемията от COVID-19.

Комисар Дермот Ший сподели, че когато почнала стрелбата на стълбите пред катедралата се намирали единствено към 15 души. Мъжът стрелял и крещял „ Убийте ме “, „ Застреляйте ме “. Полицаите наредили на мъжа няколко пъти да остави оръжието преди да стрелят по него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР