Въоръжен мъж е взел за заложници няколко служители във фабрика,

...
Въоръжен мъж е взел за заложници няколко служители във фабрика,
Коментари Харесай

Въоръжен мъж нахлу в американска фабрика в Турция, взе заложници

Въоръжен мъж е взел за заложници няколко чиновници във фабрика, принадлежаща на американската група Procter & Gamble (P&G) в Северозападна Турция, предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на турски медии.

Според частната осведомителна организация DHA мъжът е показал дейностите си като акт на наказание на израелските военни интервенции в линията Газа.

Неидентифициран мъж с оръжие е влезнал във фабриката в индустриалната зона на град Гебзе в окръг Коджаели към 15:00 ч. локално време, оповестява организация Демирьорен.

Полицията е пристигнала на мястото и води договаряния с мъжа. Валията на Коджаели е на път към фабриката, оповестява турската телевизия НТВ.

Кадри, излъчени от турските медии, демонстрират полицейски коли, които блокират достъпа до обекта на американския производител на артикули за бита и хигиената в Гебзе, съобщи Българска телеграфна агенция.

Местната полиция удостовери за Агенция Франс Прес информацията за случая.

Синдикатът Умут-Сен заяви в платформата Х, че мъжът е въоръжен и е взел за заложници седем чиновници на фабриката, а останалите служащи са били евакуирани. Агенцията отбелязва, че към този момент не може да реализира връзка с представители на Procter & Gamble.

Снимка, публикувана от локалните медии, демонстрира мъж във фабриката, чието лице е покрито с палестински шал и който носи нещо, което наподобява на взривно устройство, оповестява Ройтерс.

Друга фотография демонстрира мъжа, който държи револвер в едната си ръка и демонстрира знака " V " с другата, пред стена, на която са изобразени турското и палестинското знаме и надпис, който гласи: " Портите ще се отворят. Или спокойна гибел, или гибел в името на Газа ".

Франс прес напомня, че в Турция необятно се чуват апели за протест на американски артикули след началото на спора сред Израел и радикалното палестинско придвижване " Хамас ".

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е един от най-критично настроените към Израел водачи от началото на войната, показва Агенция Франс Прес. Ердоган осъди поддръжката на Съединени американски щати за Израел, определяйки еврейската страна като " терористична " и " геноцидна ".24 часа

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР