Въоръжен мъж е открил стрелба в университет в руския град

Въоръжен мъж е открил стрелба в университет в руския град ...

Въоръжен влезе в университет в Перм и уби 8 души

Въоръжен мъж е открил стрелба в университет в руския град Перм. Убити са 8 души, а най-малко 10 са ранени, съобщава Радио Свобода. Около 11.00 часа в понеделник мъж с военна униформа и автомат в ръцете е открил стрелба в университетския комплекс. След това е влязъл в осми корпус на висшето учебно заведение.

В социалните мрежи се разпространяват кадри, които показват как хора скачат от прозорците на сградата, за да се спасят. Разпространява се и призив към останалите в сградата - да се скрият и да останат вътре.

Министерството на вътрешните работи потвърди, че стрелецът е задържан. Установена е неговата самоличност - той е студент от университета. При задържането си той е оказал съпротива и е бил ранен.

Някои медии съобщиха, че той е бил убит. По-късно и властите потвърдиха за смъртта му, която е настъпила в резултат на раняването му с огнестрелно оръжие.

Губернаторът на Пермския край Дмитрий Махонин е цитиран да казва, че е ликвидиран "един от нападателите". Все още не е потвърдено дали нападателят не е бил сам.

Източник: varna24.bg