Въоръжаването на Украйна от страна на Запада е особено важно

...
Въоръжаването на Украйна от страна на Запада е особено важно
Коментари Харесай

Ангел Найденов от БСП: Трябва да предоставим оръжия на Украйна, а Митрофанова да бъде изгонена |

Въоръжаването на Украйна от страна на Запада е изключително значимо и слага остро въпроса пред България. Защо повече от 30 страни оказаха военна помощ и нямаха терзания, че стават част от войната? Защо само и единствено България има терзание, че ще стане част от войната? Това заяви бившият боен министър Ангел Найденов пред Българска национална телевизия.

По думите му когато се разсъждава за оказването на военно-техническа помощ на Украйна, би трябвало да се попита какви са събитията срещу оказването на такава помощ.

Според някогашният боен министър не би подкрепил даването на тежки въоръжени системи, платформи и изтребители на Украйна, само че не вижда каквато и да е причина за какво да не предоставим средства, които могат да послужат за защита и отбрана на украинското население.

Надейнов разгласи и че поддържа закупуването на още 8 изтребители Ф-16. Според него страната ни може да се реализира рационален период за тяхното погашение.

Според някогашния боен министър съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова би трябвало да бъде оповестена за личност нон грата.

Той счита, че е малко евентуално да се реализира единодушие и помирение, в случай, че не престават бойните дейности.

" Основните въпроси, които остават нерешени са: статутът на Донбас и няма подготвен лист с страни гаранти, които да са подготвени да подсигуряват сигурността на украинската страна ", означи някогашният министър на защитата.

Според него настава втората фаза на войната и това по какъв начин ще протекат военните дейности ще предопредели напъните за мир.

Найденов счита и че Русия не е постигнала основните си стратегически цели.

Първата цел пред съветския президент Владимир Путин е Донбас, а втората е преодоляване на Запорожието. Следващата огромна цел пред Русия е цялостното преодоляване на Азовското и Черноморското крайбрежие на Украйна, сподели още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР