Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за

...
Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров загатна, за някакво коалиране на Политическа партия с ГЕРБ. 

Очевидно следва голяма машинация – двата съществени антагониста в изборите в действителност да влязат в коалиция. Войната в Украйна направи външните геополитически ориентири главен фактор в нашата вътрешна политика. С оглед на желанието на Политическа партия и ГЕРБ да бъдат припознати като главен притежател на така наречен евроатлантизъм не виждам за какво да не са дружно.

Такава прогноза направи в предаването „ Хитове в мрежата “ по ТВ България 24 съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.

Това ще продължи да се случва до момента в който не се в профил този недостатък от конституцията, който не разрешава народът да дефинира ръководството си, а се разчита на пазарлъци сред партиите, уточни съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация. Изпълнителната власт би трябвало да се избира по този начин, както кметовете – от жителите, в два тура, сподели Веселинов.

Той съобщи, че външен напън да се съберат Политическа партия и ГЕРБ е имало още и в актуалното ръководство – както си пролича по въпроса за Македония. ГЕРБ безусловно за три дни смениха позицията си и поддържаха едно.

Всички фактори в сегашния парламент играят за идни избори, може би като се изключи по-малките обединения като Демократична България, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, които не се знае дали независимо могат да влезнат в последващо Народно заседание, счита той.

По думите му сегашният модел на ръководство с нищо не се разграничава от модела на ръководство на Борисов. Уж пристигнаха да покажат някакъв нов жанр, нови способи, а единственото, което кънтеше по време на управническия им мандат бяха кавги – било за пари, било за фрагменти. Сега най-после се виждат в ролята положителните поради това, че всичкото насъбрано напрежение ги смъкна от власт. Те се самосвалиха и хората знаят това, само че наподобяват жертви, като това е нещото, което усещат те като поддръжка и считат да проточат момента, с цел да материализират оптимален брой гласове, счита Веселинов.

Още тези, които разви Веселинов в изявлението:

– Президентът и Политическа партия влязоха в спор поради геополитическата ориентировка и позицията им за Македония и Украйна.

– Народното събрание направи два съществени пропуща с решението си за Северна Македония – македонският език ще бъде приет в Европейски Съюз, а въпросът за историята остава отворен.

– Допускам, че министър председателят в оставка Кирил Петков ще вдигне ветото в 12 без 5 и ще каже в Брюксел неща, които не са залегнали в решението на Народното събрание за френското предложение.

– Българска социалистическа партия е партия в разпродажба – от 700 000 спаднаха на 300 000 гласоподаватели.

– Грешните стъпки на опозицията трансфораха Политическа партия в мъченици и им подвигнаха рейтинга.

– Политическа партия и Има Такъв Народ се цакаха взаимно за пари и въздействие. Парите за ведомствата на Има Такъв Народ не се появиха в актуализацията на бюджета, те бяха торпилирани от Политическа партия.

– Алтернативата на Байдън не е Путин, а консервативният, рационален шовинизъм.

– Войната в Украйна сподели цялостната безмисленост на демократичната химера.

– Вътрешна македонска революционна организация има линия да консолидира патриотичните обединения и няма да прави взаимни отстъпки с партии, които не пазят националните полезности.

– Либерализмът мачка и изтласква тези обединения от политическия живот. Под американско въздействие стана тотално прегрупиране в политическото пространство у нас.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР