Въобще не е ставало въпрос, че някой е предложил нещо

...
Въобще не е ставало въпрос, че някой е предложил нещо
Коментари Харесай

Проф. Тодор Тагарев: Решението за военната помощ за Украйна закъсня

" Въобще не е ставало въпрос, че някой е предложил нещо на Министерството на защитата. Начинът, по който е форумилано това изказване, е нахален. За да ни предложи някой нещо, ние би трябвало първо да желаяме. Няма по какъв начин, без да желаяме, някой да пристигна и да ни предложи. Едно директно предложение без директно искане може да се интерпретира като интервенция във вътрешните работи ". Това съобщи някогашният боен министър Тодор Тагарев в студиото на " Денят ON AIR " във връзка тематиката за даване на изтребители от Нидерландия на нашите Военновъздушни сили.

Категоричен е, че няма по какъв начин някой принудително да ни даде самолети. Така както и, че предлагането на Нидерландия действително е доста положително. " От Нидерландия идва чудесна вест, която ни дава опция да мислим по-свободно по какъв начин да осигурим и контрола на въздушното пространство и директния аероплан, който ще ние нужен, до момента в който овладеем новите F-16. Ние сме длъжни да се възползваме, интензивността би трябвало да бъде от наша страна ", прикани Тагарев.

Бившият боен министър дефинира решението на Народно събрание за военната помощ като закъсняло. " Ние трябваше да подходим поредно, не да чакаме един месец от началото на работата на Народно събрание и да чакаме пакет да се предложи. Въпросът беше да помогнем незабавно с каквото можем - с муниции, снаряди за ракетни системи за залпов огън. Може да се спори за количествата, само че ние такава помощ ще окажем ", уверен е Тагарев.

Бившият боен министър посочи, че дали български военни ще отидат в Украйна, зависи от депутатите. И добави, че най-голяма сигурност за нашата страна дава участието ни в НАТО.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР