Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува

...
Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува
Коментари Харесай

Иван Тотев: Две прасета ще бъдат разфасовани пред общината в Пловдив

Въображението на читателя постоянно се оказва оскъдно, с цел да разтълкува посланията на ръководещите, партиите, държавните институции или пиари. Рубриката на " Дневник " " Предозиране " стартира със събиране на парадоксите на посланията на ръководещите, партиите, държавните институции или техните пиари в хода на предизборната акция през 2014 година, само че продължава и по-късно с нови сюжети, в това число и отвън политиката.

Следва изказване на кмета на Пловдив Иван Тотев пред общинските съветници, с което ги осведоми за замисъла си за отбелязването на Коледа пред постройката на общината. Видеозапис от изявлението му е оповестен в канала в YouTube на групата " Забелязано в Пловдив ".

``
реклама

На 26 декември община Пловдив провежда един обред, който има за цел спазването на българските обичаи към Коледа. И защото към този момент доста хора, изключително измежду по-малките пловдивчани, нямат опция да вървят по селата и да се срещат от близко с традициите, то в община Пловдив взехме решение да създадем по този начин, че традициите да дойдат в града. Имаме една прелестна коледна елха пред община Пловдив и на 26-и там ще приготвим по остарял български бит дружно с коледари, облечени с коледни дрехи - както са коледарите - с геги, с гевреци. И благодарение на Ути Бъчваров ще разфасоваме две свине.

Така че всички сте поканени да спазим дружно тази традиция. С Ути Бъчваров, една огромна скара, вино, самун, кисели краставички и лютеница... най-малко по този начин сме подготвили... Община Пловдив не може да фактурира повече от две свине. Така че на 26-и в 12 часа, който може, ще се веселя... Така дружно с пловдивчани ще създадем един коледен обред, който ще приключи с почерпка за здраве. Използвам случая да пожелая радостни празници на всички и да сме живи и здрави след празниците да се забележим отново.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР