Ваня Цветкова се е върнала от САЩ, за да си

...
Ваня Цветкова се е върнала от САЩ, за да си
Коментари Харесай

Тя е една от най-успелите български актриси, но се върна от САЩ за пенсията

Ваня Цветкова се е върнала от Съединени американски щати, с цел да си уреди пенсионирането, пишат няколко централни медии.

Разбира се, тя надали ще разчита на нашенските пенсии и ще уреди официално нещата, тъй че да вземе пенсията си в Съединени американски щати, където е натрупала десетилетия стаж. 

В Съединени американски щати междинната пенсия след оптимизацията по отношение на инфлацията е 83 хиляди $ на година. 

Тайно в България се е завърнала актрисата Ваня Цветкова, която повече от 30 години живее в Съединени американски щати. Тя била в София към този момент близо месец, с цел да се види с другари и близки, а в това време да свърши и някои персонални каузи.

Цветкова към този момент навърши нужната възраст за пенсия и трябвало да събере документите си и да задвижи процедурата у нас, написа „ Ретро ”.

Използвала прибирането си в родината, с цел да изследва по какъв начин стои въпросът с пенсионирането ѝ.

65-годишната кинозвезда не разчитала, че ще получи почтена пенсия, поради обстоятелството, че е бежанец от над три десетилетия и поради неголямото възнаграждение и интервали без работа в блестящата ѝ кариера на актриса.

Повечето ѝ набори от сектора вземат смешни пари, а някои даже под минималната пенсия.

Такъв е казусът с Катерина Евро, която е единствено с 2 години по-голяма от Ваня и продължава да получава обществена пенсия от 247 лв..

Цветкова обаче ще има право и на американска пенсия поради стажа си там.

Звездата от „ Комбина “ нееднократно е споделяла, че напуща България през 1990 година, с цел да се избави от мизерията на родната актьорска колегия. Дълги години тя работи като крупие в Лас Вегас и признава, че е печелила повече от добре.

Сега обаче 65-годишната дама разчитала и на издръжката на сина си Павел, който е компютърен познавач и е доста добре заплатен. Той е плод на любовта ѝ с каскадьора Павел Дойчев, който се спомина ненадейно през 2019 година

В последните години от живота си той се бе изолирал в село Фазаново край Бургас, надалеч от медийното внимание и артистичните среди. Цветкова се среща с Дойчев по време на фотосите на паметния филм „ Комбина “.

Тогава тя е в основната роля с Иван Иванов, а Дойчев е „ бияч “ от бандата на Ники Сотиров.

По това време тя имала връзка с режисьора Огнян Купенов, само че след фотосите се прибрала в София и звъннала на Павел под предлог, че имала проблеми с парното на полския си фиат, който преди малко си била купила. Така желала да го провокира да се срещнат още веднъж. Малко по-късно двамата се женят, а бракът им устоя цели 18 години. Но в един миг Ваня взема решение, че желае бракоразвод и нов живот в Щатите, написа още „ Ретро ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР