Ваня Щерева реши да сложи кръст на свое обещание от

...
Ваня Щерева реши да сложи кръст на свое обещание от
Коментари Харесай

Ваня Щерева се завърна дръзко в музиката с Restart

Ваня Щерева реши да постави кръст на свое заричане от преди години и да се завърне на музикалната сцена, която напусна преди 15 години с желанието повече да не се връща на нея. Актрисата и певица го направи своето завръщане в музиката по дръзновен и прочувствен метод, каквато е самата тя и сътвори песента " Restart " - блестящо обръщение, че има желание да рестартира живота си и да стартира някои неща на чисто. Преди две седмици Ваня Щерева пусна и видеото към песента, което досега е гледано над 100 000 пъти във видео платформите и среща стотици положителни мнения.

„ Никога не е късно да се върнеш към нещо, което толкоз обичаш. С музиката сме в „ отворена “ връзка от дълги години. Все й тичам, а тя все ме застига. Тази ария е моето завръщане. Моето неспазено заричане към себе си преди 15 години, че спирам с музиката. Моето пътешестване от безсмислието към смисъла ”, показа Ваня Щерева. 

Според нея в новата й ария " Restart " всеки може да се разпознае. „ Песен за момента, в който губиш любовта и тогава осъзнаваш какъв брой глупави неточности си позволил, с цел да стигнеш до тази загуба. Колко безсмислени борби си водил. Текстът се ражда на летището в Бодрум ", описа певицата. Тогава тя работи във втория сезон на шоуто „ Ергенът “ и й се постанова за малко да отиде на присъединяване в Лондон.



„ Самолетът имаше три часа забавяне. Лежах на седалките, слушах I will Survive и плачех. Усещах погледите на близките върху себе си. Не желаех да хвана самолета, само че се постановяваше да го дочакам. Сетих се за всички нежелано хванати самолети. И за всеки зов към Вселената да рестартира любовта. Отворих празен файл на телефона си и започнах да разказвам тъгата си “, изповядва се Ваня Щерева.

Музиката се излива по-късно и след писалката певицата хваща и китарата. По аранжимента на песента Ваня работи с Kamen, който стои зад доста от плановете на щерка й певицата Мила Роберт и група " Молец ". Записът, смесването и мастерирането са на Pavell. 

Ваня Щерева, която като дете и тийнейджърка третира лека атлетика, а по-късно приключва актьорско майсторство в НАТФИЗ при проф. Стефан Данаилов, снима и ефектно видео към " Restart ". Клипът е ярка поръчка, че на актрисата с нюх към музиката й следва забавно ново начало в креативен проект.



За видеото към песента Ваня Щерева се доверява на театралния режисьор Стайко Мурджев, който e прочут с афинитета си към авангардни и провокативни пиеси.

„ Ваня е магия. Тя е човек-чудо, артист-стихия, многопластова и разноцветна. И е чест и привилегия да бъдеш до нея, да имаш щастието да се докоснеш и съпреживееш най-малко за момент това красиво премеждие, какъвто в действителност е животът ѝ. Когато ме предложения да снимаме дружно клипа на " Restart ", бях по едно и също време поласкан и ужасѐн, тъй като усещах и разбирах какво доверие и чест за мен е тази покана, само че и каква отговорност. Но одобрих незабавно, несъмнено, тъй като това щеше да бъде за мен една сбъдната фантазия “, споделя Стайко Мурджев. Той е притежател на две награди " Икар " и един " Аскеер " за свои постановки.

Видеото е снимано на Летище София, а оператор е Виктор Милушев. Монтажът е на Митко Балабанов.



Клипът е като един къс, само че трогателен филм за любовта, разочарованията и очакванията. В основната роля до Ваня Щерева влиза  артистът Кире Гьоревски, който е родом от Битоля, само че преди 10 години се дипломира в НАТФИЗ в класа по актьорско майсторство на проф. Маргарита Младенова и проф. Иван Добчев. Кире Гьоревски играе на сцената на Македонския народен спектакъл в Скопие и в Народния спектакъл " Иван Вазов ". От скоро надареният македонец е на щат и в академичната натрупа в София. Още през 2018 година той впечатли с дебюта си в Народния спектакъл с ролята си в спектакъла на Явор Гърдев " Наблюдателите (Хипотеза за отвъдното) ".

През последните месеци се разписва блестящо и в постановките " Фиеста " и " Разходка с Гогол ". Телевизионните фенове пък познават Кире Гьоревски от запаметяващите му участия в сериалите „ Отдел Издирване “, „ Пътят на достойнството " и „ Войната на буквите “.

В клипа към " Restart " дружно с Ваня Щерева Кире Гьоревски пресъздава една същинска любовна история по едно и също време красива и бурна. Освен тях във видеото вземат участие Виктор Калев и Александра Богданска, които също са основни персонажи в сюжета.

" Благодаря на скъпите ми другари Виктор Калев и Александра Петканова, че ми оцветиха клипа с наличието си. И на Кире Гьоревски - за мен е чест да работим дружно ", написа в обществените мрежи Ваня Щерева.



В края на 2002 година тя прави своя двоен дебют на театралната сцена – с пиесата „ Кукувицата “ от Елин Рахнев. В нея играе централната роля, само че е и създател на музиката към спектакъла, дружно с Георги Георгиев от група „ Остава “.

Ваня Щерева е една от дребното певици, които основават сами песните си – музика и текст. Един от огромните шлагери на Атлас – „ Играта свърши “, е по текст на Ваня. По нейни стихове пеят Стенли, Ирина Флорин, Ирра, Антибиотика и други

Като певица тя става известна през 2000 година с първата си ария " Портокалово момиче “. Следват шлагерите " Само твоето име “, " Чай вместо лед “ и " Ще те купя “. Тя става вокал на нова група – " Мачпойнт “. Първият видеоклип на групата " Тук е “ се излъчва циклично в музикалните медии през юли 2007 година и в продължение на седмица заема върха на класацията Mad Tv Top 10. Режисьор на видеоклипа е Руши Видинлиев.

През 2005 година излиза първият разказ на Ваня Щерева, озаглавен " Образцов дом “, поради който тя зарязва дейните си занимания в музиката и се насочва към литературата, драматургията и телевизионните формати. Тя е измежду сценаристите на реалити шоуто " Биг Брадър ", както и на сериала „ Под прикритие “. През 2021 година взе участие в третия сезон на " Маскираният артист “ по Нова телевизия като гост-участник в ролята на Баба Яга.



Завръщането на Ваня Щерева към музиката несъмнено среща поддръжка в обществените мрежи, видя Lupa.bg. Стотици поздравяват певицата за решението й и я предизвикват за рестарта. " Страхотен рестарт! Поздравления и продължавай самоуверено напред! ", радват се познати на певицата. 

Ето и част от мненията на хората към песента и видеото на " Restart ":
 
" Настръхваща, разтърсваща, рестартираща. Много добра ария, а видеото е уааау. Поздравления! "

Брутално положително! Нечовешки брилянтно! Лириката е... нямам думи! Пълен почит! "
 
" Текст, музика, аранжимент, видео - изложба за сетивата. "
 
" Все едно описваш мен сега! Много мощна ария. Остава в сърцето ".

" Страхотно завръщане! Липсваше на музикалната сцена. А артистът (Кире Гьоревски, б.ред.) от клипа е ужасно попадение! "



" Водопад от страсти, палитри от звуци, картини от думи - като барабанящи капки пресен пролетен дъжд... хубаво, хубаво. "

" Каква приятна изненада! Първо, както постоянно си доста гореща (разбирай " секси " ), текстът е прелестен, а припевът ми звучи леко носталгично, напомняйки ми за други луксозни твои части. "

" Мога да го опиша единствено с една дума - изкуство. От където и да го погледнеш. Музика, текст, страховит клип с добра актьорска игра, концепция и смисъл! "
 
" Най-хубавото заричане, което не си спазила! Песента е луксозна! Видеото - убийствено! "

А Ваня Щерева на фона на прелестните кино фрагменти на летището и в прегръдките на екранния си сътрудник Кире Гьоревски пее:

Разруши ме радикално.
Проектирай ме още веднъж.
И бит ме назад.
Рестартирай. Ме.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР