Ваня написа на стената си закачливо послание: „Ми чудя се

...
Ваня написа на стената си закачливо послание: „Ми чудя се
Коментари Харесай

Присмял се хърбел на щърбел! Ваня Щерева опитва да се гаври с Джино! Вижте каква пълна неграмотница е „писателката“

Ваня написа на стената си закачливо обръщение:

„ Ми чудя се по какъв начин да впечатля Джино. Представям си по какъв начин се срещаме. И ме пита с какво се занимавам. Пиша книги, давам отговор. Е, имам ли късмет? Що все на мене бе тоя неприятен шанс... “.

Малко по-късно бе захапана от своя последователка в обществената мрежа:

„ Не е неприятно, преди да се опитате да го впечатлите, да се запознаете с пунктуацията в българския език. Пропуснали сте най-малко три запетайки, а след " пиша книги " би трябвало да е тире “.
Пишман писателката се опита да се измъкне от конфуза:
„ Относно пунктуацията - вашите " пропуснати " запетайки са моят глас, който споделя тъкмо толкоз равно изречението, което е без запетайки - то по този начин си звучи просто. Харесвам писаното да има тон. Относно " впечатляването " - хубаво е хората да имат възприятие за комизъм, само че никой не е отговорен, когато го няма “.

Но Щерева още веднъж стана за смях и бе довършена с няколко фрази:

„ Пропуснатите запетайки не са мои, а Ваши. Вашата неначетеност не е липса на възприятие за комизъм от моя страна, тя си е просто неначетеност. Писаното не се снабдява със тон посредством неналичието на пунктуация, не се заблуждавайте. Напротив - тя има за цел да придаде звучене. В случая можем да употребим поговорката: " Присмял се хърбел на щърбел. " За Вас и Джино става дума “, написа още веднъж последователката на Щерева, с което постави завършек на разногласието и прати Ваня в ъгъла.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР