Ваня Манова е мениджър на Mastercard за България, Северна Македония,

...
Ваня Манова е мениджър на Mastercard за България, Северна Македония,
Коментари Харесай

Ваня Манова, Mastercard: Плащанията вече се правят само с едно докосване

Ваня Манова е управител на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово и дава отговор за развиването и осъществяването на локалната тактика на компанията - поддържане растежа на картовите и електронните разплащания и на двата пазара, въвеждане на нововъведенията и софтуерните решения на Mastercard, както и основаване на постоянни партньорства с основни клиенти, с държавния и с обществения бранш. Преди да се причисли към екипа на Mastercard, госпожа Манова има над 20 години опит в банковия бранш.
Измина съвсем месец от началото на съдействието на Mastercard и Fibank с Garmin. Как оценявате постигнатото досега? Каква е противоположната връзка от страна на клиентите по отношение на новата услуга?
Услугата се приема извънредно позитивно от клиентите, изключително от тези, които водят деен метод на живот или спортуват. Те към този момент могат да правят ежедневните си платежни задължения единствено с едно допиране.
Опцията за директни заплащания има несъмнено своите плюсове. Кои са трите преимущества, които отчитате като най-важни, в тази ситуация?
Безспорно трите съществени преимущества на платежния аксесоар са сигурност, улеснение и експедитивност. Услугата освобождава потребителите както от неудобството на парите в брой, по този начин и от потребността да се употребява карта или телефон, с цел да се реализира безконтактно заплащане. Стратегическото партньорство сред Mastercard, Garmin и Fibank даде на клиентите функционалности, които пасват съвършено на ежедневните им потребности.
Нека да разбираем в резюме по какъв начин клиентите на Fibank и Mastercard могат в действителност да се възползват от новата услуга посредством часовниците Garmin. За разплащания с Garmin Pay e нужно да имате смарт часовник Garmin поддържащ Garmin Pay и дебитна или кредитна карта Mastercard, издадена от ПИБ. Регистрацията на картата се реализира посредством мобилното приложение на Garmin Connect Mobile (GCM). Услугата е елементарно налична за всички, а изгодите от нея са в действителност революционни.
Кои са отличителните качества на услугата, които я разграничават от сходни, предлагани у нас, като да вземем за пример Apple Wallet?
Трябва да отбележа като главно преимущество съвместимостта й с всички операционни системи, за разлика от Apple Wallet, който както всички знаем, оперира единствено с iOS.
Българинът сякаш е повече традиционалист във връзка с финансите си. В тази връзка в каква посока ще работите, с цел да бъде пречупен, да кажем, стандартът, че в онлайн разплащанията има известна доза неустановеност?
Този стандарт към този момент е разчупен за модерния български консуматор – нашите изследвания демонстрират повишение на доверието и освен това – той се е убедил в сигурността и към този момент най-важното за него са удобството и бързината. Технологиите, които Mastercard предлага на потребителите и сътрудниците си са неповторими и с високо равнище на отбрана. Чрез технологията MDES – Mastercard Digital Enablement Service клиентите са предпазени при всяко разплащане. MDES е тип токенизация, ноу-хау на Mastercard, тя заменя сензитивната информация с токен/код, който е неповторим за съответния часовник, криптиран е и се съхранява в чип на часовника. Мнението на потребителите се трансформира, когато вземат решението да употребяват цифровите способи и средства за разплащане, и сами усетят техните преимущества и сигурност.
С последния въпрос желаеме да разберем какво отличава Mastercard като обществено виновна компания. Дайте образец за акция, с която Mastercard поддържа избрана обществено виновна глобална/локална идея.
Многобройни са образците за обединяването на напъните на Mastercard с разнообразни сътрудници, с една обща цел – набирането на средства за значими дела. Една акция, която поддържаме от 2017 е World Food Program (световна продоволствена стратегия към ООН). WFP е водещата филантропична конструкция, която се бори с глада в международен мащаб, осигурявайки храна на към 80 милиона души всяка година, в това число учебни ястия на близо 20 милиона деца. Каузата е благородна, само че за българите е далечна като идея. За да я " доближим " до сърцата и мозъците на българите, от Mastercard създадохме първата цифрова платформа за учебно хранене. Тази година за всеки обяд, закупен с карта Mastercard през онлайн платформата smastercard.bg, компанията подарява една седмица безвъзмездна храна за дете в потребност. Кампанията стартира на 15 октомври и ще продължи до 31 декември 2019 година Резултатите от тази революционна система са стотици транзакции за един месец и внедряването на електронната платформа в още 12 български учебни заведения. За собствен местен сътрудник в България, тази година Mastercard избра Първа капиталова банка.
Интервю на Румен Скрински
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР