Ваня Караганева, която бе освободена от поста изпълнителен директор на

...
Ваня Караганева, която бе освободена от поста изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Къртицата на Киро Канадеца в ДКК хариза ВМЗ-Сопот на Димитър Манолев по бързия начин! Ваня Караганева разписала протокола само седмица след назначението си

Ваня Караганева, която бе освободена от поста изпълнителен шеф на Държавната консолидационна компания (ДКК) поради скандални нарушавания за милиони левове, е дала на частна компания изключителните права за период от 5 години за продукцията на ВМЗ ЕАД Сопот, която се предлага на Египетския пазар.

“Труд” разполага с документа, който Караганева е разписала в интерес на “Български промишлен инженеринг и мениджмънт” АД ( “БИИМ” АД). А любопитната детайлност е, че автентичен притежател на частното сдружение съгласно Търговския указател е Димитър Манолев - татко на Александър Манолев, някогашният зам.-министър на стопанската система, който бе глобен по световния закон “Магнитски”.

В. “Труд” сподели протокола, от който е видно по какъв начин Ваня Караганева дава изключителните права на “БИЙМ” АД за Египетския пазар.

Експерти разясниха пред “Труд”, че сходно даване на изключителни права за продукция от военния ни цех ВМЗ-Сопот се случва за пръв път. Преди Манолев-баща, сдружението “БИИМ” АД е било на оръжейния търговец Петър Манджуков, а отново съгласно Търговския указател Манолев-баща излиза като притежател през октомври 2020 година

Служебният министър на стопанската система, назначен от президента Румен Радев на мястото на Кирил Петков - Даниела Везиева, е назначила “без конкурс доближени на Александър Манолев на основни постове”, се споделя в следствие на durjavnik.bg. В цитираната инспекция се споделя, че Везиева е назначила Никола Стоянов за ръководител на Съвета на шефовете на Вазовски машиностроителни фабрики (ВМЗ). Стоянов е работил дружно с Александър Манолев през 2017 година до момента в който е бил зам.-председател на Изпълнителна организация за поощряване на дребни и междинни предприятия (ИАНМСП). От там е освободен, като за претекстове преди време се разясниха подозрения за ръководства на средства, само че самият Никола Стоянов отхвърля изказванията, че е бил освободен “поради сигнали за нередности”. Скандалните разкрития за аферата с милиони от страна на Ваня Караганева в ДКК са са свързани значително тъкмо с военната индустрия.

Даването на изключителни права за пазара в Египет на “Български промишлен инженеринг и мениджмънт” АД за продукцията на ВМЗ-Сопот от Караганева става на 9 ноември, безусловно десетина дни откакто получава поста изпълнителен шеф на ДКК.

Повече от час след подписването на контракта с “БИИМ” АД, Караганева е поискала оценка за целесъобразността му, излиза наяве от документите в ДКК.



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР