Ваня Григорова успя да обедини протестния вот срещу сглобката –

...
Ваня Григорова успя да обедини протестния вот срещу сглобката –
Коментари Харесай

Социолог: Терзиев обедини десния вот, а Григорова на „Възраждане“ и „Има такъв народ“

„ Ваня Григорова съумя да сплоти протестния избор против сглобката – този на „ Възраждане “ и Има Такъв Народ, въпреки и не на 100%, до момента в който десните гласоподаватели, в това число тези на Вили Лилков, си гласоподаваха за Терзиев “.

По този метод социологът Юлий Павлов разяснява пред „ Bulgaria ON AIR “ резултатите от втория тур в София , където при 99,78% обработени протоколи Васил Терзиев , повдигнат от “Продължаваме Промяната – Демократична България “ и „ Спаси София “ печели 48.17%, против 46.92% на Ваня Григорова от „ Българска социалистическа партия за България “/.

Според него основен миг на балотажа е бил държанието на Бойко Борисов , който в началото е подкрепил Григорова , само че в последния миг декларирал, че това сякаш било смешка

Социологът разяснява и високият % за опцията „ Не поддържам никого “, както и ниската изборна интензивност в столицата. По думите му повода се крие в това, че хората се усещат обезверени и изморени след провеждането на поредност от парламентарни избори.

Той цитира и статистика, съгласно която в София нормално гласоподават към 400 000 души и напомни, че в огромните градове обичайно изборната интензивност е ниска. В същото време в дребните общини се случва тъкмо противоположния развой , защото там връзката сред гласоподавателя и локалната власт е доста по-директна и хората се чувсват по-анагажирани .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР