Ваня Григорова от КТ Подкрепа потвърди, че води преговори с

...
Ваня Григорова от КТ Подкрепа потвърди, че води преговори с
Коментари Харесай

Ваня Григорова води преговори за кандидат-кмет на София от БСП и лява коалиция

Ваня Григорова от КТ " Подкрепа " удостовери, че води договаряния с Българска социалистическа партия за номинацията за кандидат-кмет на София, която обаче да бъде представител на по-голяма лява коалиция.

Григорова отхвърли да разяснява кои ще са партиите в този евентуален съюз, само че не отхвърли, че " Левицата " (около АБВ и отцепници от БСП) може да се причисли към него.

Пред Nova News Григорова сложи категорично изискване за вероятно единодушие да се яви на изборите - в листата за общинския съвет да " има представители на трудещите се хора в София ". От обяснението ѝ стана ясно, че това би трябвало да са представители на синдикатите, към които и тя принадлежи.

" Защото както сподели президентът на " Подкрепа " господин Димитър Манолов, няма по какъв начин това да се случи през свободен трансфер ", сподели още тя.

До момента към този момент има четири оповестени кандидатури за кмет на София - Васил Терзиев (ПП-ДБ), Вили Лилков (инициативен комитет), Деян Николов (Възраждане), Никола Вапцаров ( " Изправи се " на Мая Манолова).

Манолова беше част от обединението " Левицата " по време на парламентарните избори, а през 2019 година се яви като претендент за кмет на София от Българска социалистическа партия - от изявлението на Ваня Григорова не стана ясно дали Корнелия Нинова води договаряния и с нейната групировка за новите избори.

Григорова уточни, че чака резултатът от договарянията да стане явен до две седмици, и съобщи, че е " оптимист " за образуването на коалиция.

Единствените възгледи за промяна в ръководството на общината, които тя беше подготвена да разгласи на този стадий, бяха " хората, които работят, да се усещат добре, а освен милионерите да се усещат добре " в София, както и градът да е " гостолюбив за софиянци и за жителите на София, а не за италианци, англичани и германци, които идват за събота и неделя да изпият по една бира на " Витоша ".

" Ако българските служащи считат, че не може да стоят в профил и да гледат по какъв начин една тясна клика пази ползите си, до момента в който крайните квартали остават в периферията и служащите от кварталите нямат с какво да отидат до работните си места, а се отделя запас за нощен градски превоз, с цел да може някой да се забавлява - в случай че тези хора са разбрали, че имат потребност от посланичество, аз нямам право да стоят в профил и просто да разясня ", сподели тя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР