Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“ и Добрин Иванов от АИКБ

...
Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“ и Добрин Иванов от АИКБ
Коментари Харесай

Трябва ли един работодател да проучва всеки служител, взел болнични?

Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа “ и Добрин Иванов от АИКБ разясниха в утринния блок на Българска национална телевизия предлагането на ръководещите първият ден от болничните да не се заплаща.

Григорова съобщи, че към момента няма покана от страна на държавното управление и премиера Бойко Борисов да се организира среща по тематиката.

Синдикатите вземат решение по кое време ще стачкуват поради болничните

Иванов изясни, че АИКБ поддържа предлагането и подсети, че в огромна част от Европа такава е практиката.

Ваня Григорова разясни, че страните, в които работодателите не покриват болнични са Ирландия, Португалия, Кипър, Естония, Латвия, а в 11 страни от Европейски Съюз работодателите заплащат 30 дни. Иванов обаче съобщи, че това са погрешни данни.

Според него не може постоянно, когато се спомене Кипър да се приказва за офшорна зона и изясни, че обществената политика няма общо с данъчната.

АИКБ разкри какво печели индивидът, в случай че първият ден от болничните не се заплаща

Добрин Иванов счита, че решението при подправените болнични е в контрола, само че не би трябвало работодателите да проверяват дали един чиновник е бил болен или не.

На въпрос правилно ли е, че работодателите си играят с болничните, Иванов отговори, че всеки един шеф желае чиновниците му да работят и да създават повече. По думите му, тезата, че по този начин се икономисва от заплати, в случай че дадени произвеждане не върви, към този момент е минало и това е било настоящо за интервала на рецесия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР