Ваня Григорова обяви, че се подготвят стачки и каза колко

...
Ваня Григорова обяви, че се подготвят стачки и каза колко
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Минималната заплата трябва да стане между 840 и 1000 лева

Ваня Григорова разгласи, че се приготвят стачки и сподели какъв брой би трябвало да стане минималната заплата у нас.

Започнала е подготовка за стачка в столичния градския превоз. " Имаше заричане за 10% нарастване на заплатите, само че към този момент се разбра, че няма да се извърши, по тази причина във всеки един миг София може да остане без градски превоз ", предизвести пред НоваНюз икономистката от КТ " Подкрепа " Ваня Григорова.

" Работещите в мините също са в протестна подготвеност. Заплатите им не са увеличени, няма по какъв начин да разчиташ на тези хора, а да държиш парите им по-ниски в сравнение с инфлацията ги обезценява ", акцентира Григорова.

Според нея е доста необичайно някой да приказва, че няма да имаме проблеми, в случай че не се договорим с съветската страна. По нейните думи доста промишлености работят с газ и няма по какъв начин да го заменят с електричество. " Химическата промишленост, стъклопроизводството, ТЕЦ-овете са такива образци. В Запада има и доста газифицирани печки. Ударът ще бъде толкоз огромен, че никой не се наема да каже каква ще е скалата на труса ", показа тя. И добави, че без Топлоелектрическа централа Марица няма по какъв начин да има електроенергийна сигурност за България.

" На музейните служащи беше дадено, че с актуализацията ще бъдат увеличени парите им. Вместо 12 млн., които бяха обещани, в този момент залагат 3,8 млн. лв.. Това е оттегляне от поети отговорности ", безапелационна е Григорова. И прецизира, че 10% е междинният растеж на инфлацията спрямо предходната година.

" Минималната заплата би трябвало да стане сред 840 и 1000 лв. според от базата на пресмятане. Говорим за една сума, водим и договаряния и за диференцирани заплати по браншове, само че към този момент нямаме прогрес ", разкри Ваня Григорова, пише standartnews.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР