Ваня Григорова и Андрей Зографски, общински съветници в СОС, коментираха

...
Ваня Григорова и Андрей Зографски, общински съветници в СОС, коментираха
Коментари Харесай

Ваня Григорова иска спешно да вдигне заплатите в Градски транспорт, само че няма пари

Ваня Григорова и Андрей Зографски, общински съветници в СОС, разясниха тематиката за митинга, който плануват от Столичния градски превоз в " Денят стартира ".

" На първо място - в този момент и незабавно, би трябвало да приказваме за нарастване на заплатите на работещите в градския превоз ", безапелационна беше Ваня Григорова - общ.съветник от " Българска социалистическа партия за България ", съобщи Българска национална телевизия.

От СОС са провели голям брой срещи със чиновниците в градския превоз през миналата седмица, и са наясно с техните условия. На първо място показаха неприятните условия на труд, както и нуждата от нарастване на заплатите в бранша с 30%.

" 30% са 120 млн. лв., които за жалост страната не ги отпусна. Не знам по какъв начин биха могли да бъдат открити в бюджета за тази година ", разяснява Андрей Зографски - общ.съветник от " ПП-ДБ ".

Андрей Зографски изясни, че от общинския съвет оферират всеобхватна стратегия, която да се концентрира освен върху заплатите, само че и върху изискванията на труд.

Ваня Григорова отвърна като подсети изявление на Андрей Зографски, съгласно който " милионите, хвърлени за заплати са хвърлени напразно ".

" Трябва да си спомним какво се случи нощес - случай, още веднъж в градския превоз и това е разследване на натоварването на работещите в градския превоз ", сподели Ваня Григорова.

" Абсолютно сме съгласни. Незаконно натоварени са в нарушаване на кодекса на труда ", удостовери Андрей Зографски.

" Ние не можем да неглижираме заплащането и да обясняваме, че заплатите им са високи, тъй като поставят ексклузивен труд срещу наредбите на Кодекса на труда ", безапелационна е Ваня Григорова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР