Ваня Джаферович смени Владо Карамазов като водещ на Сървайвър в

...
Ваня Джаферович смени Владо Карамазов като водещ на Сървайвър в
Коментари Харесай

Ваня Джаферович: Няма защо да се извинявам за българския си

Ваня Джаферович смени Владо Карамазов като водещ на „ Сървайвър ” в последния сезон, само че кариерата му в малкия екран стартира преди съвсем 10 години, когато завоюва играта в Камбоджа. През 2015 година влезе в къщата на Големия брат и приключи втори, а след това стана част и от пети сезон на предаването като „ Две капки вода ”. Пристига у нас, с цел да играе във футболен клуб „ Берое ” като централен бранител. Женен за гримьорката Евгения, от която има две деца-момче и момиче. 40-годишният някогашен футболист е роден в Босна, само че след експлоадирането на войната фамилията му се открива в Хърватска. Загуби татко си преди години и по тази причина прави всичко допустимо да прекарва повече време с майка си, която живее в Загреб. 
-Каква е главната разлика сред „ Сървайвър ”, който вие спечелихте и настоящия, в който сте водещ? Стават ли по-трудни игрите? Участниците по какъв начин се трансформират през годините?
-Игрите в този сезон на „ Сървайвър ” са напълно разнообразни от всички досегашни. Зрителите са се убедили в това с очите си. Но не са единствено игрите, цялото предаване бе по-различно от предходните, които сме гледали в България. Когато аз завоювах преди доста години, предаването бе малко old sсhool. В моя сезон нямаше нито преимущества, нито скрити идоли, нито огромна част от тестванията, които трябваше да преодолеят участниците в този сезон. Доста друго е и персонално за мен: едно е да си участник, напълно друго-да си водещ. Много по-трудно е да си водещ. Когато си участник мислиш само да се оправиш добре в игрите и да спечелиш формата. Това е единствената ти цел и няма потребност да се занимаваш с други неща. Докато водещият би трябвало да е постоянно квалифициран оптимално. Затова и следях и четях за всичко, което се случва при племената. Чувствах се освен като водещ, само че и като участник както в племенните препоръки, по този начин и в игрите, тъй като бях наясно с всеки един ход, които предприемаха те. Водещият би трябвало да разяснява съответно по време на игрите, да задава верните въпроси, да внимава да не издаде поверителна информация. Всичко това е доста работа, пък и огромна отговорност от това да си просто участник. Бях ангажиран 24/7: ставах в 6.00 часа сутринта, подготвях се, като четях за случилото се сред участниците и по-късно отивах на фотоси. Прибирах се към 19.00 вечерта и имах сили единствено да си легна. Този график се променяше единствено в почивните дни, само че и с тях бе много натоварващо, само че и много по-отговорно.


-Защо българите не одобриха задушевно включването на ВИП-отбор в „ Сървайвър ”?
-Защото до момента в никакъв случай не е имало сходен тим. Продуцентите от Турция, които бяха ангажирани с сегашния сезон, включват в продукциите тим с известни участници. В България има доста почитатели на остарелия „ Сървайвър ” и тази смяна не хареса на феновете, които бяха привикнали с предходния формат на играта. Хората в племето на известните бяха сносно готови и се показаха почтено в игрите. Младите участници в този „ Сървайвър ” са напълно разнообразни от играчите от моето време като Ники Мартинов и това е напълно обяснимо. Те играят по друг метод, тъй като в този момент участниците доста внимават по какъв начин ще наподобяват в очите на феновете и живеят в света на обществените мрежи. За положително или неприятно, „ Сървайвър ” се трансформира освен при нас, само че и в целия свят.
-Извинихте се след рецензиите за българския. Какво ви е най-трудно? Засегнаха ли ви мнения на сътрудници?
-Не съм се извинявал за българския си в никакъв случай, не знам от кое място излезе тази информация. Участвал съм в доста формати и обществени събития, бил съм и състезател в „ Сървайвър ” и постоянно бях хвален за положителния си български и неналичието на акцент. Изведнъж в този момент това се трансформира в голям проблем. Наясно съм, че българският не ми е роден, както и че като си водещ би трябвало да приказваш добре. Но това не е политическо предаване и аз не съм Светльо Иванов с неговите „ 120 минути ”. Аз водих едно развлекателно предаване и като някогашен участник в него, бях най-подготвен за водещ, тъй като познавах и разбирах играта от вътрешната страна. Смятам, че хората добре схващат какво приказвам. Смяната на водещия е решение на малкия екран и продуцентите. Не ми беше елементарно да понеса целия този хейт, който се изсипа в първите дни, дори съм прелестно сюрпризиран, че прекосих леко през този интервал. Мислех, че негативизмът иска ми се отрази повече. Аз обаче стопирах да чета и проследявам мненията по какъв начин не се оправям и взех решение да се съсредоточвам върху работата си. Смятам, че с всеки идващ епизод ставах по-добър. Може и да не съм съвършеният водещ, нито българският ми е съвършен, само че дадох доста от себе си на предаването. Няма различен, който да може се оправи по-добре от мен с новия правилник на играта, рисковите условия и претрупан снимачен развой. Българският не е елементарен език, само че за мен като хърватин, който приказва славянски език, е непосредствен. Нормално е, откакто не ми е майчин, да имам акцент и някои думи да не произнасям вярно.
-Имате тежки мемоари от войната в Босна и Херцеговина. Как гледате в този момент на протичащото се в Украйна?
-Всяка война е ужасяваща. Има доста прилики, само че и разлики сред това, което става в Украйна и ужаса при нас. В страните от някогашна Югославия войната бе гражданска, до момента в който в този момент Русия непосредствено нападна Украйна. Но войната си е война и е същинска покруса.
-Очаквахте ли, че в Сърбия може да станат две всеобщи убийства за 24 часа?
-Никога не съм си представял, че сходни неща могат да станат при нас, на Балканите, само че явно и за тези нещастия повода е във войната от преди близо 30 години. Много от хората са били военни, пазят пушките си у дома, 400 хиляди регистрирани оръжия има единствено в Сърбия, да не приказваме за незаконните. Няма по какъв начин да не се тормозя като родител, тъй като до момента бяха привикнали сходни нещастия да се случват на Запад, най-много в Щатите.

 
                             

-Радвахте се на безрезервната поддръжката на Евгения и децата, те бяха при вас в Доминикана за края на фотосите на предаването. Децата Ви по какъв начин гледат на вашата популярност?
-Приемат го за нещо обикновено, пък и не мисля, че ние сме толкоз известни. Това, че сме взели участие в някои излъчвания, не ни прави звезди. Децата са привикнали да ме виждат по малкия екран. Не им тежи нашата популярност, тъй като ги възпитаваме да бъдат естествени хора, без някакви искания и капризи. Ходят в нормално държавно учебно заведение, поддържат връзка със съучениците си, които също са най-обикновени хлапета. Живеем обикновено и сме част от обществото, за никакъв ВИП не може да става въпрос. Звезди са артистите, артистите, ние не сме направи нещо кой знае какъв брой удивително.
-Каква е тайната на хармоничната ви връзка с Жени?
-Разбирателство и приемливост, само че любовта е най-важното в една връзка. Ние сме толкоз влюбени, както в първия ден на нашето запознанство. Сигурен съм, че по този начин и ще продължим. Преминали сме през всевъзможни моменти-и тежки, и хубави дружно и това ни прави мощни.

-Вълнуваше ли се майка ви за присъединяване в „ Сървайвър ”?
-Тя е моята поддръжка във всяко едно отношение. Изгледа „ Сървайвър ”, в който участвах и мощно ми стискаше палци. И в този момент не пропусна епизод и се радва на това, което ни се случва- и на мен, и на Жени. Липсваме й, тъй като тя е в Хърватска, а ние в България, само че я чакаме напълно скоро да ни пристигна на посетители. Ние също вървим в Загреб. Стараем се да прекарваме колкото се може повече време дружно, въпреки и да живеем надалеч един от различен.
-Какво стана, откакто Хърватска одобри еврото?
-Майка ми сподели, че има нарастване на цените, само че не е нещо съдбовно. Аз към момента не съм ходил, с цел да имам усещане от първа ръка. След като и Хърватска, и България сме в Европейския съюз, рано или късно би трябвало да приемем еврото. И в Хърватска има корупция, само че моята татковина претърпя война, до момента в който в България в никакъв случай не е имало спор и все пак Хърватска е по-стабилна стопански. След войната успяхме да се обединим и да стартираме построяването на съвременна страна с цялата й инфраструктура. Модерните пътища ни приближиха към Европа. Голяма роля играе и туризмът, от който се печели доста поради красивото море и многото острови. Надявам се и в България това да се случи в скоро време.
-Успяхте ли да разгледате Доминикана? Ще отидете ли на отмора там?
-Не видях доста от Доминикана, като изключим мястото на фотосите. Нашият лагер бе изолиран, само че при една от разходките отидох до курорта Пунта Кана, който е доста туристическо място. Пълно е с хотели ол инклузив за чужденци, които идват да изсипят една торба пари за една седмица. Този вид отмора не е за мен и аз не бих отишъл, само че има хора, които релаксират точно по този начин. Сега, след края на фотосите на „ Сървайвър ”, още не мисля за отпуск, тъй като незабавно започнах с моите бизнеси. Имах отмора единствено два-три дни, само че по този начин съм привикнал, аз съм работохолик и даже не ми се почива.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР