Ваня Делийска - създател и художествен ръководител на хор Звъника“;

...
Ваня Делийска - създател и художествен ръководител на хор Звъника“;
Коментари Харесай

Ваня Делийска, Максим Горанов, проф. д-р Константин Койчев и Васил Копчев са новите почетни граждани на Плевен

Ваня Делийска - основател и живописен началник на хор „ Звъника “; Максим Горанов - музикант и композитор; Проф. доктор Константин Койчев, д.м.н. – който е измежду създателите на Медицински университет - Плевен; и Васил Копчев - преподавател и държавник, основател на Националния поход „ По стъпките на Апостола “, са новите почетни жители на Плевен. Четирите оферти бяха импортирани на днешното съвещание на Общинския съвет и признати от общинските съветници.

Съгласно Наредба №11 за символиката, знаците, формалните празници и оценките на Община Плевен, решенията за почитане със званието „ Почетен жител на Община Плевен “ се одобряват с гласовете на две трети от общия брой на общинските съветници. Преди разискване в Общинския съвет и четирите препоръчани кандидатури бяха прегледани първо от Комисията по Наредба №11 в състав: ръководител на Общински съвет - Плевен, ръководителите на 10-те непрекъснати комисии в Общинския съвет и членовете на Постоянната комисия по „ Култура, вероизповедания и интернационална активност ”. Комисията се ръководи от ръководителя на Общинския съвет Мартин Митев, който след нейните решения в поддръжка на кандидатурите внесе и писмени оферти за почитане със званието на съвещание на Общинския съвет.

Предложението за почитане на Ваня Делийска със званието „ Почетен жител на Община Плевен “ е по самодейност на кмета Георг Спартански.

Предложението за удостояването на Максим Горанов идва от 38 общински съветници от състава на локалния парламент. Предложението е подкрепено и от Плевенската филхармония.

Предложението за почитане на проф. доктор Константин Койчев, д.м.н. със званието „ Почетен жител на Община Плевен “ е от Националния съвет на БЧК, подкрепено и от Академичния съвет на Медицински университет - Плевен.

Предложението за почитане на Васил Копчев е по самодейност на Общинския комитет и Сдружение " Васил Левски " в Плевен.

Почетните звания на Ваня Делийска, Максим Горанов, проф. доктор Константин Койчев и Васил Копчев ще бъдат връчени на тържествено съвещание на Общинския съвет за 15 май - Празника на Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР