Външното ни министерство ще сезира Националната комисия на България към

...
Външното ни министерство ще сезира Националната комисия на България към
Коментари Харесай

Оскверненият храм „Св. Петка Самарджийска“

Външното ни министерство ще сезира Националната комисия на България към ЮНЕСКО за вандалския акт върху църквата „ Св. Петка Самарджийска “. Това съобщи на ексклузивен брифинг зам.-министъра на външните работи Георг Георгиев. Той е и Националният координатор за битка с антисемитизма и езика на омразата.

Преди дни незнайни поругаха столичния храм „ Св. Петка Самарджийска “ с алена багра и черупки от яйца.

"Оскверняването на храмове, привикване на изключителни трибунали, свикването на Народния съд са препратки към тоталитарния режим, а това е неприемливо. Не мога да се съглася, че някой през днешния ден желае да внуши на някой, че ще ги коли и беси, тъй като има други убеждения. Народният съд е коствал животът на над 2000 българи и е пратил на изгнание хиляди, които не са заслужили тази орис – били са просто срещу комунизма. Ако забележим, че някой желае да възроди, не можем да стоим безучастни ", уточни още Георгиев.

"Храм на повече от 10 века не може да бъде заливан с багра, да става обект на извратени показа по какъв начин се показва мнение, да бъде вандализиран, да бъде поругаван ", уточни още Георгиев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР