Външното министерство на Китай критикува в четвъртък обявяването на сделка

...
Външното министерство на Китай критикува в четвъртък обявяването на сделка
Коментари Харесай

Китай обеща решителни действия и контрамерки за продажбата на оръжия от САЩ на Тайван

Външното министерство на Китай подлага на критика в четвъртък оповестяването на договорка за продажба на оръжие сред Съединени американски щати и Тайван , като го назова " интервенция във вътрешните работи на Китай ".

Говорителят на външното министерство акцентира, че Пекин ще предприеме " решителни дейности " и " нужните контрамерки " в отговор на хода на Вашингтон. Пентагонът по-рано съобщи, че ще достави на Тайван 40 от своите самоходни артилерийски системи M109A6 " Паладин " в договорка на стойност 750 милиона $.

Преди това китайският външен министър Ван И на среща на външните министри в Източна Азия разгласи цялостния неуспех на опитите на американските и японските управляващи да се намесят във вътрешните работи на Китай под претекст за отбрана на правата на индивида .

" Съединени американски щати и други обособени страни употребяват тази платформа за многостранни съвещания за да очернят Китай и да се намесят във вътрешните му работи ", сподели Ван И, който приказва по време на спор по отношение на обстановката в Синдзян и самостоятелния регион Хонконг. " Тези банални стандарти са просто несъстоятелни, те не се поддържат от членовете на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия ".

По думите му опитите на Вашингтон и Токио под достоверен претекст да окажат напън върху Пекин са в несъгласие с интернационалните дипломатически правила. " Това е съществено нарушаване на националния суверенитет и ние изрично опровергаваме валидността на сходни злонамерени офанзиви ".
 Пентагонът разгласи продажба на артилерия за Щатски долар 750 млн. на Тайван
Пентагонът разгласи продажба на артилерия за Щатски долар 750 млн. на Тайван

Тайван да се оправи с сегашни и бъдещи закани и в допълнение ще усъвършенства оперативната съгласуемост със Съединени американски щати и съюзници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР