Външното министерство на Чехия е привикало посланика на Русия заради

...
Външното министерство на Чехия е привикало посланика на Русия заради
Коментари Харесай

Прага привика руския посланик, за да "обясни лъжливото твърдение на руската страна" за "Новичок"

Външното министерство на Чехия е привикало посланика на Русия поради изказванията на Москва, че нервнопаралитичното вещество, употребявано при покушението против някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му в Южна Англия, е пристигнало от Чешката република, оповестява " Ройтерс ".
" Посланикът на Руската федерация е свикан за на следващия ден заран в министерството, за да изясни лъжливото изказване на съветската страна , че веществото новичок, употребявано при покушението в Солсбъри, може да е произлязло от Чешката република ", прецизираха от ведомството на формалния си акаунт в " Туитър ".
В събота външният министър Мартин Стропницки отхвърли изказванието на Русия, която уточни още Швеция и Словакия като вероятни страни, откъдето може да е пристигнал новичокът.
Англия упрекна Москва, че е употребила бойното отровно вещество новичок от руската ера при атентата против Скрипал и щерка му Юлия, които са в сериозно положение в болница.

Четете още: Един от основателите на " Новичок " сензационо: Русия не може да стои зад отравянето, тъй като... шпионинът Скрипал е още жив!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР