Външното министерство изрази своята позиция по повод изявленията на Русия,

...
Външното министерство изрази своята позиция по повод изявленията на Русия,
Коментари Харесай

МО: Ако Русия има притеснения за сигурност си, следва да ни ги представи

Външното министерство изрази своята позиция във връзка изказванията на Русия, че желае силите на НАТО да изоставен Румъния и България, като част от предложенията си за гаранции за сигурността.

Ето и целия текст:

Позиция на Министерството на защитата във връзка изказвания на Министерството на външните работи на Руската федерация

Позицията на съветското външно министерство мъчно може да се интерпретира като позитивен сигнал в подтекста на интензивните дипломатически старания за деескалация на напрежението, зародило по Източния фланг на НАТО. Изострянето на риториката идва в миг, когато е налице нова динамичност в връзките сред НАТО и Руската федерация. В изискванията на обновения разговор в Съвета НАТО - Русия, когато към този момент имаме функциониращи канали за връзка, е мъчно да бъде рационализирано сходен вид говорене. Прагматичният метод допуска, че проблемите в двустранните и съюзните връзки следва да бъдат адресирани в съответните институционални формати. Ако Руската федерация има терзания за личната си сигурност, които имат отношение към България, те следва да бъдат показани в това число и на двустранно равнище. Към сегашния миг пред нас не са поставяни въпроси от сходно естество.

Успехът на прилаганите дипломатически средства за деескалация на напрежението и за разрешаването на зародилите спорове зависи от волята и откровеното предпочитание на ангажираните страни да водят ефикасен, прагматичен и логичен разговор. Ултимативният метод, въпреки това, не просто е неконструктивен, само че би довел до следваща ескалация, от която никой в последна сметка няма интерес. В този смисъл държанието, демонстрирано от Руската федерация, мъчно би могло да се впише в границите на напъните за разрешаване на проблемите на сигурността по пътя на разговора и дипломацията.

България е суверенна страна, която сама взема решение по какъв начин да дефинира и осъществя своята вътрешна и външна политика, каква да бъде линията й на държание в интернационалните връзки, респективно – в какви съюзи да взе участие. Ние сами избираме своето бъдеще. Решенията, които касаят България, се взимат от законните български управляващи в сходство с Конституцията на страната и националната законодателна уредба. Националните ни ползи са и ще продължат да бъдат насочна точка за всяко наше решение и деяние.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР