Външно министерство се свърза с близките на мъжа, за когото

...
Външно министерство се свърза с близките на мъжа, за когото
Коментари Харесай

Външният министър: Българинът, арестуван в Крим, е пребивавал там с украинския си паспорт

Външно министерство се свърза с околните на мъжа, за който се твърди, че е с двойно поданство – българско и украинско, и за който съветските медии настояват, че е пренасял взривни субстанции. Трябва да кажа, че не сме получавали публична информация от съветските управляващи. Това съобщи новият служебен външен министър Иван Кондов по отношение на арестуваният българин за опит за ликвидиране на губернатор на Крим.

На 28 април нашето посолство в Москва изпрати нота до външното министерство на Русия с искане да ни бъде обявено местонахождението на българския жител и да бъде позволен юрист до него. До този миг към момента нямаме формален отговор от съветските управляващи. Използвам случая да прикани българските жители да не пътуват в регионите на Украйна, които са окупирани от Руската федерация. За съждаление, поради войната там, нашите задачи в Киев и Москва имат доста ограмичени възможсти да окажат подпомагане и поомощ, означи Кондов. 

Външният министър не удостовери самоличността на българският жител. И добави, че няма точна информация за мястото, на което е арестуван. 

Той е обитавал там с украинското си поданство, не с българското. Най-вероятно е третиран като украински жител. Ще създадем всичко допустимо да му осигурим правна помощ. В непрекъснат контакт сме с нашето посолство в Москва, сподели още той. 

Относно появилата се информация, че българи са арестувани при село Баница, Кондов съобщи: Получихме информация не за задържани, а за спрени българи, които са желали да стигант до село Баница. Били са спрени, не са били позволени до дестинацията си. Отведени до полицейското ръководство за инспекция на документи. Имам уверението на генералния ни консул в Солун, че до половин час ще бъдат освободени. Към момента не е ясна повода за тяхното недопускане до с. Баница. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР