Външно министерство призова българите, пътуващи или пребиваващи в Япония, Южна

...
Външно министерство призова българите, пътуващи или пребиваващи в Япония, Южна
Коментари Харесай

Външно отправи важни предупреждения


Външно министерство прикани българите, пътуващи или пребиваващи в Япония, Южна Корея и на Хаваите поради наближаващите тайфуни и угарани. Посолството ни в Сеул осведоми, че по данни на корейските метеоролози се чака тази седмица тайфунът “Соулик” да аргументи огромни вреди при прекосяването си през Корейския полуостров. Очакват се проливни дъждове, мощни ветрове и високи морски талази.

Очаква се тайфунът да доближи централните региони на полуострова по здрач през днешния ден, като неговата кулминационна точка за региона на столицата Сеул може да се чака рано сутринта в петък 24 август и това може да докара до обилни усложнения в утринните пикови часове. Има възможност, обаче, тайфунът да се отклони непосредствено към Жълто море и да не премине през Корейския полуостров.

На българските жители, които обитават или живеят непрекъснато на Корейския полуостров се предлага: да наблюдават локалните медии, с цел да се осведомят за придвижването на тайфуна и рекомендациите, които локалните управляващи издават; да стоят надалеч от рискови зони като реки, водопади, вълноломи, остарели здания ; да бъдат подготвени за евакуация и авансово да се срещнат с местоположението на локалните спешни подслони; да си подготвят движимости от първа нужда, а също по този начин фенер, свещ, портативно радио и аварийни батерии; да подготвят рационално количество питейна вода /за предпочитане бутилирана/ и хран; да затворят прозорците и вратите на домовете си; да изключат газоподаването; да изпълнят резервоарите на колите си.

По информация на Генералното ни консулство в Лос Анджелис се чака ураганът „ Лейн “ да доближи сушата на остров Хавай с интензитет от четвърта степен. Българските жители, които живеят непрекъснато или обитават краткотрайно на остров Хавай, да наблюдават известията за целесъобразна и наложителна евакуация, предлагат от Външно министерство.

Позовавайки се на японските осведомителни организации от българското посолство в Токио оповестиха, че се чака нов ураган, който да навлезе в западната част на японския архипелаг.

Тайфунът „ Симарон “ е двадесетият подред за тази година и все още се движи в посока север-северозапад със скорост 35 км/час, като упованията са довечера да връхлети районите Шикоку и Кансай (включващ префектурите Мие, Нара, Уакаяма, Киото, Осака, Хиого и Шига).

Съгласно прогнозите на Японската метеорологична организация най-силно ще бъдат наранени и районите Чугоку (префектури: Хирошима, Окаяма, Шимане, Тотори и Ямагучи) и Токай (префектури: Шизуока, Аичи, Мие и Гифу). Отправени са предизвестия за проливни дъждове, съпроводени със мощен вятър, и заплаха от свлачища и наводнения. Министерство на външните работи предлага на българските жители да заобикалят пътувания в регионите, които се чака да бъдат най-силно наранени, да наблюдават постоянно уебстраницата на Японската метеорологична организация и да извършват напътствията на локалните управляващи.

При потребност от помощ българските жители в чужбина могат да се обаждат на денонощната телефонна линия в Ситуационния център на Външно министерство - + 359 2 948 24 04.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР