Външно министерство обяви, че е разочаровано от приетата преди ден

...
Външно министерство обяви, че е разочаровано от приетата преди ден
Коментари Харесай

София протестира срещу червените линии на Северна Македония

Външно министерство разгласи, че е разочаровано от признатата преди ден от македонския парламент

" Този акт идва в миг, в който двустранният разговор сред София и Скопие, вследствие на продължителни старания, стартира да минава в по-положителна и обещаваща фаза ", показаха от Министерство на външните работи.

Документът бе препоръчан от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, известна с антибългарските си позиции, и не позволява взаимни отстъпки със София.

" България чака обнародването на Резолюцията, с цел да може деликатно да проучва наличието ѝ от позиция на неговата съгласуемост с подписания и утвърден от Събранието на Република Северна Македония Договор за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година, както и на евентуалното отражение на този документ върху досегашния разговор ", показаха от Министерство на външните работи.

Скопие отхвърля да се съобрази с условията на България, като декларира, че македонската еднаквост и език не подлежат на договаряния. ВМРО-ДПМНЕ оказва всякакъв напън върху държавното управление на Зоран Заев против каквито и да е взаимни отстъпки и позицията на ръководещите се втвърди през последните месеци. Преди това, през 2019 година, обаче и България одобри Миналата седмица служебният външен министър Светлан Стоев
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР