Външно министерство обмисля кампания сред българите, с която да се

...
Външно министерство обмисля кампания сред българите, с която да се
Коментари Харесай

България ще хитрува за отпадането на американските визи

Външно министерство обмисля акция измежду българите, с която да се повлияе на % отказани американски визи. Ще се търсят хора, които даже и да нямат желание да пътуват до Съединени американски щати, само че са с положително визово досие, да аплайват, с цел да понижи броят на отводите.Това уточни вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева пред публицисти.
„ При състояние, че сме стратегически сътрудник не е заслужено нашите жители да пътуват с визи. Още повече, че е под 1% броят на просрочените визи “, добави Захариева. Този % е даже по-голям от отводите, добави тя

Темата за визите се слага от години на всички равнища, несериозно е да бъдат обвързвани с пазаруването на новите бойни самолети, сподели още Захариева.

„ В интерес на истината в последните две години е най-бързото движение на рухване на отводите. Допреди две години бяхме на 15% в този момент сме под 10. Бяхме пет страни, в този момент към този момент сме 4, тъй като Полша пътува безвизово, всичките падат с по-малко проценти. Това, което постигнахме и се случва за първи е, че през март ще пристигна заместител държавния секретар, който дава отговор за консулската активност. Да работим дружно, че да повишим осведомеността с българските жители, работата с техните консулски служби освен в България, само че и в Европа. Защото най-големият отвод на българи не идва от България, а от другите консулски служби, където има огромни български общности. ", изясни вицепремиерът.

Захариева сподели още, че ще се работи доста и с американското посолство в София да се усили осведомеността на българските жители по какъв начин се попълнят документите, с цел да не се отхвърля по чисто официални аргументи.

Подобен ход за отпадане на американските визи е подхванат в Полша.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР