Външният вид на Джордж и миналото му говорят за службата,

...
Външният вид на Джордж и миналото му говорят за службата,
Коментари Харесай

„Хората ни мислеха за измет“ – забравено наследство на британските деца, изпратени в Канада

Външният тип на Джордж и предишното му приказват за службата, която този роден в Йоркшир деец оказа на Канада, страна, която той обикна. Щеше да го обича още веднъж, след време, след мъчно начало.

Джордж беше един от 115 000 по този начин наречени английски домашни деца, превозени от домове за сираци в Канада сред 1869 и 1948 година Те бяха употребявани като евтина работна ръка, нормално селскостопански служащи и домашна прислуга.

Техните истории за рутинно претоварване, малтретиране и малтретиране са добре документирани през годините. Много починаха млади и не престават съмненията, че някои са били убити.

Изображение: Джордж взе участие във Франция по време на Втората международна война

Кампании за дома Децата желаеха Канада да последва Обединеното кралство и Австралия, като се извини за присъединяване си в схеми за деца мигранти. На въпрос от Sky News дали неговото държавно управление им дължи опрощение, канадският министър председател Джъстин Трюдо не отговори на въпроса, като сподели единствено: „ Радвам се да ви видя. “

Днес Джордж Биърдшоу е един от последните оживели домашни деца в Канада. Бойните дни на остарял боец може да са надалеч зад тила му, само че този столетник не се свени от битката да чуе думата „ скърбя “ от осиновителната си страна.

Хардип Сингх Ниджар: Съединени американски щати упорства Индия да сътрудничи на следствието за убийството на сикхски сепаратист в Канада

Попитан дали Джъстин Трюдо дължи опрощение на Home Children, той отговори: „ Да, по този начин мисля. Да. "

Изображение: Sky News попита канадския министър председател Джъстин Трюдо: „ Вашето държавно управление дължи ли опрощение? "

Джордж е роден в Торн, Южен Йоркшир, през 1923 година Майка му го изпраща да живее в дома на Барнардо, когато е малко дете, и той е изпратен в Канада, когато е на 14 години и е назначен да работи като асистент във плантация. < /p>

Той сподели пред Sky News: „ Хората смятаха, че Англия изпраща част от изметта от улиците на Лондон, всички ни мислеха за крадци. “

„ Някои имаха вили през тях Някои спяха в обора с добитъка.

„ Имаше пещ в тази къща (където живеех), с цел да се топли, знаете ли, долу в мазето. Но от моята страна, където беше спалнята ми, нямаше топлота и от време на време ставаше много хладно. "

Много английски домашни деца, когато пораснаха задоволително, се записваха в армията, с цел да бъдат изпратени назад от другата страна Атлантическия океан и се събраха още веднъж със фамилиите си.

Джордж се причисли към напъните на Втората международна война и беше командирован краткотрайно в Обединеното кралство.

Той сподели на Sky News за деня, в който се върна фамилната къща в Йоркшир, за първи път откогато е бил малко дете, облечен в униформата на личните пушки на кралицата на Канада.

Изображение: Джордж в канадска военна униформа. Той е служил със личните пушки на кралицата.

" Можеш ли да си представиш? „ Джорджи Порджи “, ето го – 20-годишен, чука на входната врата [на майка ми]. Тя не знаеше, че пристигам и не ме беше виждала от тригодишна. Когато влязох вътре, хората не знаеха какво да кажат или създадат, разбирате ли, „ Ето го, Джордж от Канада “.

Той продължи: „ Баба ми седеше в огромно кресло. Докато минавах, тя ме сграбчи за ремъчния колан, сложи ме на коляното си и потърка лицето си в моето. "

Днес почти 10% от популацията на Канада произлиза от английските домашни деца В ъгъла на гробището Park Lawn в Торонто има мемориал на повече от 70 деца, чиито остатъци бяха открити през последните години в немаркирани гробове. p> Мемориалът се състои от гранитен блок с парче стоманена плоча - дружно с илюминатор - взет от транспортен съд в стила на плавателните съдове, които транспортират деца до Канада. В стоманата са издълбани имената на починали младежи. < /p>

Той е поръчан от благотворителната организация Home Children Canada, която работи за опазване на паметта за Home Children и за събиране на фамилии, разграничени от схеми за деца мигранти.Той управлява акцията за опрощение от канадското държавно управление.

Основателят на благотворителната организация, Лори Осчефски, сподели пред Sky News: „ Тази страна е издигната на гърба на тези деца. Това е просто подигравка. Те знаеха за ужасяващото отношение.

„ Много от тези деца бяха лишени от самоличността си. Бяха отнети от родителите си и в никакъв случай повече не видяха фамилиите си. И на доста от тях даже не им беше казано за това кои са и от кое място са пристигнали.

„ Това е трафик на хора. Това е нарушаване на главните им човешки права. Те са били настанени във ферми и... постоянно са били карани да спят в хамбари и неотопляеми тавани, с цел да стоят надалеч от фамилиите.

„ Обикновено за млади момчета те се разсънват призори и работеха до свечеряване. Много от тях бяха хранени с останки от храна. И когато демонстрираха някакво непокорство, в случай че можем да го назовем непокорство, те бяха бити. "

Изображение: Мемориалът изброява имената на повече от 70 деца.

Home Children Canada също прикани канадските управляващи да включат историята на Home Children в просветителната стратегия и да почетат младежите, които са се борили за Канада по време на война.

В основата на акцията си обаче, е настояването за публично опрощение.

„ Търсим опрощение от държавното управление на Канада и една от главните аргументи е, че Канада провали тези деца. Те имаха пръст в довеждането им тук. Те заплатиха пари на изпращащите организации, с цел да ги имат тук, в Канада, " добави госпожа Осчефски.

" Защо не се извините, изключително когато има други страни, които се застъпват и се извиняват и да станем виновни за случилото се? Ние не търсим отплата под формата на пари. Това, което търсим, е вярното самопризнание за Домашните деца. "

Изображение: Джордж демонстрира на Джеймс Матюс своите известия за рождения ден от краля и кралицата, и канадският министър председател Джъстин Трюдо

През 2010 година тогавашният министър-председател на Обединеното кралство Гордън Браун се извини за тези, които са взели участие в схеми за мигранти на деца към някогашни английски колонии. Година по-рано някогашният австралийски министър председател Кевин Ръд сервира публично опрощение за ролята си.

През 2017 година канадските парламентаристи одобриха предложение за опрощение за отношението към домашните деца, само че публично опрощение не беше получено идно от самото държавно управление.

Канадското държавно управление излезе с изказване за Sky News, в което се приказва за жалост, само че не се споделя „ скърбя “. Той гласи: „ Правителството на Канада се ангажира да резервира паметта за английските домашни деца, тъй че всички да можем да се поучим от минали неточности.

„ Имиграцията, бежанците и поданството на Канада надълбоко съжалява за това незаслужено и дискриминационно политика, която е била в действие сред 1869 и 1948 година Подобен метод няма да има място в модерна Канада, само че няма да се преструваме, че това не се е случило.

„ През 2017 година беше признато предложение в Камарата на общините, с единомислещо единодушие, да сервира откровените си извинения на някогашните английски домашни деца и на потомците на тези 100 000 лица.

„ Правителството признава несправедливостта, малтретирането и страданието, понесени от британците Home Children и им благодари откровено за техните забележителни старания, присъединяване и принос за подсилване на нашите общности и страната ни в лицето на рискови бедствия. "

Изображение: Лори Осчефски основа благотворителната организация Home Children Canada

Назад в Институт Паркууд в Лондон, Онтарио, Джордж Биърдшоу чества 100-ия си рожден ден. Ние се присъединихме към него, до момента в който събираше другари и сътрудници ветерани.

„ Ако нещата се подобрят с възрастта, ставам съвсем идеален “, гласеше легендата на тениската му и никой не спореше – неговата приятелите и сътрудниците ветерани са осведомени и обичат легендата вътре.

„ Всичките ми другари са тук “, сподели ни Джордж и му беше съответно изпълнена серенада с обичаната му ария, The White Cliffs of Доувър. Класическата ария на Вера Лин беше изпята от Грейс, която инцидентно беше подражател на Патси Клайн. Беше леко противоречие, само че това беше празненството на Джордж и той искаше да чуе това.

На възраст от 100, той към момента чака да чуе думата " скърбя " - публично. Най-трудната дума идва с тежка действителност. Той не може да чака постоянно.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР