Външният SSD диск Adata SE770G се отличава с RGB ефекти

...
Външният SSD диск Adata SE770G се отличава с RGB ефекти
Коментари Харесай

Adata SE770G – светещ SSD за гейминг и бекъп


Външният SSD диск Adata SE770G се отличава с RGB резултати и здрав дизайн
(снимки и видео: TechNews.bg)

Все повече устройства на тайванския производител Adata Technology оферират атрактивно RGB осветяване, което безспорно притегля геймърите. Това е още едно преимущество на марката, който наложи на пазара артикули с характерности над предстоящите за ценовата им категория.

Такъв е и новият външен SSD диск . Полупроводниковият диск идва във разновидности с потенциал 512GB и 1TB, висока скорост на трансфер, атрактивно RGB осветяване и здрав корпус. Подобни характерности го нареждат като решение за гейминг, наред с нормалните сюжети на потребление на външните SSD-та за бекъп и комфортно преместване на данни.



Дизайн

SE770G се доставя в кутия с типичното за Adata брандиранеи образно показване на главните характерности на устройството. Самият диск е компактно прилепващ в пластмасова опаковка, а комплектът включва още два USB кабела и документи на 14 най-популярни езика.

За разлика от други външни SSD на Adata, които са ни впечатлявали с извънредно дребното си тегло, този модел е по-тежък и има по-солидна структура, евентуално поради предназначението му и за гейминг.

Дискът е изпълнен в правоъгълна форма със заоблени ъгли. Отгоре е ослепително черен, а долната страна е в сребърен цвят и “радиаторно” оформление – направена е от метал и с прорези, с цел да разсейва топлината.

Но по-интересна остава горната част, където ни сграбчва шоуто на RGB подсветка с редуващи се цветни цикли, когато дискът е захранван от компютъра. Шаблонът, въпреки и да не се трансформира, оформя красива мрежа от преливащи се цветни шестоъгълници – резултатът от тях е доста прелестен и ще се хареса на запалянковците.

Единственият порт на диска е реверсивен USB Type-C и той е изцяло задоволителен за зареждане и предаване на данни. Важно е да знаете, че с диска ще получите два USB кабела – единият е с Type-C конектори от двете страни, а вторият – с Type-A и Type-C, тъй че ще можете да свързвате SE770G безпроблемно към друг вид USB портове на преносими компютри, настолни районен съд и конзоли.

Производителност

Както можеше да се чака, външният SSD диск Adata SE770G се показва задоволително добре в бенмарк тестванията и е съпоставим по продуктивност с множеството дискове със спецификация USB 3.2 Gen 2, предлагани на пазара сега.

Това е устройство с NAND флаш памет и съвременна технология NVMe PCIe, което явно може да работи по-бързо от интерфейса, през който се свързва към компютъра. Т.е., в тази ситуация скоростта на трансфер на данни сред SSD-то и компютъра ще бъде лимитирана от опциите на USB интерфейса, който ползвате, а не от параметрите на самия диск.

Докато вътрешната електроника на SE770G поддържа четене и запис със скорости надлежно до 3GB/s и 2GB/s, то при свързване по USB 3.2 Gen 2 скоростите са по-ниски. Можете да изстискате от този SSD към 950Mb/s при четене и 900Mb/s при запис.

В нашите проби с известни бенчмаркове като CrystalDiskMark и AS SSD и свързване по USB 3.2 Gen 1 получихме следните резултати:

На пазара има доста външни SSD устройства със скорости на четене и запис до 1000 MB/s, които костват доста повече пари, а дисковете с към 500 MB/s не са доста по-евтини. Освен наличната цена SE770G предлага и светлинно шоу, което не е без значение за геймърската публика, към която е ориентиран този SSD на Adata.

Голямото преимущество на SE770G е когато го свързвате по интерфейс USB 3.2 Gen 2, тъй като в тази ситуация скоростта се удвоява по отношение на настройка с USB 3.2 Gen 1, до момента в който цената на диска е съперника на устройствата, които имат Gen 1 интерфейс. Това прави SE770G преференциален избор за консуматори, които ще употребяват диска с игрова подпора или за бекъп на данни от преносимия компютър и настолния РC.

Adata натъртва на обстоятелството, че SE770G е съчетаем с геймърски конзоли PS5 и Xbox Series X. Първата от тях има 10 Gb/s порт, тъй че потребителите на тази композиция ще вземат максимума от продуктивността на SE770G. Конзолата Xbox Series X обаче разполага единствено с USB 3.1 Gen 1 Type-A и скоростта тук ще бъде лимитирана от конзолата.

Наличност и цена

Adata SE770G се предлага на българския пазар във разновидности с потенциал 512GB и 1TB от сътрудниците на формалния дистрибутор. Цената на обсъждания тук модел е към 160-170 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция 36 месеца. Вариантът 1TB е наличен за към 325 лева.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР