Външният ни министърът Теодора Генчовска дари мобилен мамограф за нуждите

...
Външният ни министърът Теодора Генчовска дари мобилен мамограф за нуждите
Коментари Харесай

Теодора Генчовска дари мобилен мамограф на Северна Македония

Външният ни министърът Теодора Генчовска подари мобилен мамограф за потребностите на опазването на здравето на Република Северна Македония, оповестиха от Министерството на външните работи.

Генчовска посети Клиниката по онкология към Общата болница в гр. Неготино, Република Северна Македония. В подтекста на 4 февруари - Световния ден за битка с рака, министър Генчовска подари мобилен мамограф за потребностите на опазването на здравето в страната.

Дарението е по план " Укрепване на потенциала на мамографския скрининг ". Основната му цел е понижаване на смъртността от рак на гърдата на дамите в Република Северна Македония посредством повишение на % на ранно откритите случаи.

Средствата за закупуване на мамографа в към 272 670 лв. (около 139 000 евро) са отпуснати от държавното управление на Република България по оперативна стратегия за развиване.

На връчването на дарението участваха посланикът на България в Скопие Ангел Ангелов, ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов, заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова, шефът на Държавния културен институт Снежана Йовева - Димитрова, генералният консул на България в Битоля Димитър Иванов и генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР