Външният министър Николай Милков обяви скоростна програма за присъединяването на

...
Външният министър Николай Милков обяви скоростна програма за присъединяването на
Коментари Харесай

Връчваме меморандума за членство в ОИСР през ноември в Париж

Външният министър Николай Милков разгласи скоростна стратегия за присъединението на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз. На брифинг след съвещанието на кабинета на Гълъб Донев той даде да се разбере, че няма да има закъснение от пътната карта за участие в така наречен " клуб на богатите " и служебното държавно управление никога нямало желание да се отхвърля от процеса. Той означи, че стъпките, подхванати до момента от предходната власт, са били верни.

На 25 август следва първо съвещание на координационния съвет, на което ще бъдат разпределени дилемите по осъществяване на Плана по присъединение.

До края на септември пък Милков планува да има написан към този момент първичен вид на меморандум, по който би трябвало да се работи и който е в отговор на пътната карта от 10 юни, определяща пътя за присъединение към Организацията.

По думите му това е комплициран инструмент, тъй като изисква оценка на свършеното във всички сфери. " На процедура ще бъде въвлечена цялата държавна администрация ", сподели шефът на Външно. Стремежът е мемордандумът да бъде финализиран в края на октомври, а по-късно - през ноември да бъде връчен и в Париж.

Той отхвърли да отговори на въпроса дали е имало логистически компликации при връщането на изгонените 14 души от посолството ни в Москва и консулствата в РФ, само че не даде мотив за какво.


ТЕМА преди 16 часа 15177 преди 24 часа 707 преди 1 ден 6908
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР