Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба заяви днес, че очакваните

...
Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба заяви днес, че очакваните
Коментари Харесай

Кулеба: Очакваните промени в ръководството на Украйна няма да повлияят на отношенията със съюзниците

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба съобщи през днешния ден, че предстоящите скоро военни и политически промени в Украйна няма да повлияят върху взаиомоотношенията на Киев с неговите западни съдружници, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели в изявление за италианската телевизия РАИ, че обмисля " пренареждане ", с което да смени няколко висши държавни чиновници, и то освен в армията. Ройтерс напомня, че вървят усилени клюки за идното уволняване на главнокомандващия украинските въоръжени сили Валерий Залужни.

" Не мисля, че каквито и да било промени в управлението са в положение да повлияят на връзките с нашите сътрудници ", сподели Кулеба на взаимна конференция с португалския му сътрудник Жоао Кравиньо.

Министърът означи, че конституционно право на Зеленски е да уволни главнокомандващия на армията, в случай че откри за добре. Каквото и да е разлюляване обаче не би било знак за разделяне във връзка с бойните дейности на Украйна, добави той.

" Може да имаме полемики по тактиката вътре в екипа ни, само че ние всички сме обединени към нашата стратегическа цел, която е победа над Русия в Украйна и възобновяване на териториалната ни целокупност и цялост. И по тази стратегическа цел няма никакви полемики ", уточни Кулеба.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР