Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба сподели, че връзките с

...
Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба сподели, че връзките с
Коментари Харесай

Киев: Сътрудничеството между Турция и Украйна е важно за сиг...

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба показа, че връзките с Турция се ускоряват във всяка област, в това число стопанска система, защита, търговия и туризъм. Сътрудничеството сред двете страни е жизненоважно за сигурността в Черноморския район, добави той.

„ Украйна и Турция създават ясна визия за бъдещата сигурност на Черноморския район “, показа Кулеба за Атлантическият съвет на Съединени американски щати.

„ Време е НАТО да стартира да преглежда това украинско-турско партньорство като скъпа спомагателна мощ, която може да помогне за обезпечаване на сигурност и непоклатимост в района “, акцентира той.

Само взаимни дейности на НАТО, в това число и съдружникът ни Турция, „ ще създадат допустимо да се предотврати попадането на Черно море под съветско владичество и да стане обект на дестабилизиращата активност на Москва “.

„ Приоритетните начинания за съдействие сега включват огромни инфраструктурни планове и взаимно произвеждане на турски дронове Байрактар (БЛА), като се развиват и проекти за сливане на напъните в производството на украински самолети Антонов “, добави той.

Съвсем неотдавна министерството на защитата на Украйна разгласява видеозапис с първото потребление на създаден в Турция дрон TB2 Байрактар в спора, ориентиран към артилерия, употребена от проруските сепаратисти в Донбас.

Кремъл съобщи предходната седмица, че опасенията му по отношение на решението на Турция да продаде бойни дронове на Украйна се осъществят и че турските дронове рискуват да дестабилизират обстановката в Източна Украйна.

Междувременно Латвия похвали поддръжката на Турция за Украйна. " Европейски Съюз би трябвало да вземе образец от Турция във връзка с нейната помощ за Украйна за битка с нашествениците и да даде поддръжка на Полша, Литва и Латвия за създаване на съвременна граница заради съществуваща опастност от офанзиви. В този миг Полша и балтийските страни правят работата на Европейски Съюз и заплащат за нея “, разгласи вицепремиерът на Латвия и министър на защитата Артис Пабрикс.

Латвия алармира през юни, че може да бъде втората държава-членка на Европейски Съюз и НАТО, която придобива турски БЛА, които реализираха високи триумфи в тази област след покупката от Полша.

„ През последните години стратегическото партньорство сред Украйна и Турция доближи най-високото равнище, откогато Украйна възвърне своята самостоятелност през 1991 година “, сподели Кулеба.

Страните съумяха да запазят размера на двустранната търговия на 4,7 милиарда $ (32,68 милиарда лири) макар пандемията.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР