Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба предупреди, че времето изтича

...
Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба предупреди, че времето изтича
Коментари Харесай

Украйна: Дори да свършат оръжията от Запада - ще се бием с Русия с тояги

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба предизвести, че " времето изтича " и Конгресът би трябвало да одобри ново съглашение за финансиране за повече военна помощ за Украйна.

Администрацията на Байдън и републиканците в Камарата на представителите не са постигнали по-широко съглашение за финансиране, което да включва спомагателни 60 милиарда $ помощ за сигурността за военните старания на Украйна.

В изявление за ABC News Кулеба твърди, че повече пари за Украйна евентуално ще избегнат директна борба сред НАТО и Русия, в която американските войски ще бъдат принудени да се намесят. " Каквато и да е цената на поддръжката на Украйна в този момент, цената на оправянето на бъркотията в света, в случай че Украйна загуби, ще бъде доста, доста по-висока ", сподели той. Той също по този начин предизвести Съединените щати и техните съдружници за типа на сигнала, който съветската победа в Украйна ще изпрати на други съперници.

" Ако Западът не е в положение да спре Русия в Украйна, кой различен може да ги спре в други елементи на света? ", попита Кулеба. Обаче се зарече, че Украйна в никакъв случай няма да отстъпи на Русия. " Дори да ни свършат оръжията, ще се бием с лопати ", сподели той пред ABC News по време на изявление в украинската столица, " Защото това, което е заложено тук за Украйна, е съществуването на тази нация ".

Кулеба призна, че е имало моменти, когато е изпитвал предпочитание да " удари в лицето " съветския си сътрудник Сергей Лавров в договарянията по време на ранния стадий от нахлуването на Москва. " И мога да кажа, че това се случи два или три пъти. Единият случай беше с Лавров в (турския курорт) Анталия напролет на 2022 година " Притиснат от концепцията, че един ден Украйна ще би трябвало да договаря с Русия, първият посланик на Киев изключи всевъзможни договаряния с режима на Путин, до момента в който Украйна не се окаже в доста по-силна позиция на бойното поле. Той призна, че съветската войска е " научила уроците си " и в този момент е " надалеч по-добре приспособена към тази война ", само че предвижда " още провали " за Русия тази година. Руските сили станаха по-настоятелни на бойното поле през последните седмици, завладявайки дребни сектори от територия в Източна Украйна към враждебния град Авдиевка. Украинският външен министър обаче съобщи, че тези " минимални " съветски облаги са пристигнали на " извънредно висока цена " и той отхвърли концепцията, че Русия в този момент има инерцията на бойното поле. Украински бойци споделиха пред ABC News, че огневата мощност на Русия и количеството и качеството на смъртоносните експлодиращи дронове вършат войната по-тежка и смъртоносна за силите на Киев.

Кулеба призна, че войната е била " сложна ", само че отхвърли концепцията, че съветският президент Владимир Путин в този момент наподобява по-силен след несполучливата контраатака на Украйна през лятото. " Хитлер се преструваше на доста мощен в продължение на доста години и всички знаем по какъв начин свърши ", сподели Кулеба. В началото на първичния сезон на републиканците външният министър на Украйна сподели, че не желае Украйна да бъде на видно място в американските предизборни диспути, добавяйки, че се надява Украйна да бъде " въпрос, който сплотява, а не разделя ". Фаворитът на Републиканската партия, някогашният президент Доналд Тръмп, даде да се разбере, че ще спре помощта за Украйна. Запитан дали е обезпокоен от вероятността за второ президентство на Тръмп, Кулеба настоя, че Украйна " не се опасява от нищо " и сподели, че страната му няма да се намеси в изборите в Съединени американски щати, нещо, в което Русия е упрекната на вота през 2016 година През последните месеци Украйна непрестанно изстрелва избухливи дронове по цели в интернационално приетите граници на Русия. Кулеба отхвърли да разяснява непосредствено тези офанзиви, само че загатна, че Киев се пробва да покаже, че войната в Украйна има неподходящо влияние вкъщи, в Русия. " Президентът Путин би трябвало да изясни на хората си за какво се случва всичко това ", сподели той. " Мисля, че е потребно да принуждаваме съветските поданици понякога време да осъзнаят, че действителността отвън тяхната телевизия е друга и може да бъде доста, доста по-лоша от тяхната агитация. "

ABC News е видял доказателства, че съставни елементи, създадени от западни и американски компании, се употребяват в ракети, които Русия е изстреляла против Украйна. Украинският външен министър прикани тези компании и държавното управление на Съединени американски щати да създадат повече, с цел да предотвратят продажбата на тези съставни елементи на Русия посредством непреки и от време на време непрозрачни търговски пътища. Кулеба призна, че " няма явно решение ", само че загатна, че " бизнес каналите могат да бъдат прекратени ", защото " финансовото разузнаване " може " много елементарно " да разкрие маршрутите, по които съставените елементи поемат, и твърди, че ограничения могат да бъдат взети " посредством доста задълбочена, ежедневна работа. "

Доклад от предходната седмица на генералния контрольор на Министерството на защитата на Съединени американски щати откри, че американски военни продукти на стойност към милиард $, изпратени в Украйна, не са били вярно регистрирани и проследени от американски чиновници. Кулеба даде обещание на американската общност, че " всичко, което ни давате, се употребява за най-хубавата цел за привършване на тази война с успеха на Украйна допустимо най-скоро ".

Разследванията на Съединени американски щати и Европейския съюз не откриха доказателства, че западната военна помощ, изпратена на Украйна, е била злоупотребена. " Всеки опит на Русия да дезинформира света по отношение на хипотетичното приключване или противозаконен трафик на американски оръжия в други елементи на света… се оказа подправен ", добави украинският външен министър. " Така че не вярвайте на имитации, вярвайте на Украйна ", приключи Кулеба.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР