Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба благодари в „Туитър“ на

...
Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба благодари в „Туитър“ на
Коментари Харесай

Кулеба благодари на Кирил Петков за набирането на средства за Украйна


Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба благодари в „ Туитър “ на премиера Кирил Петков за това, че е инициирал обществена акция за набиране на средства за Украйна и е оказал помощ за подсилване защитата на страната.



Тази стъпка демонстрира същинската българска взаимност с Украйна, показва още той.

По-рано през днешния ден министър председателят Кирил Петков разгласи дарителска акция за набиране на средства за муниции за Украйна. Това той направи във „ Facebook “. В персонално качество Петков подари една своя работна заплата.

„ Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, само че и публично единение. Мисля, че е време да обърнем тази социална сила в действителни дейности “, написа министър председателят в обществената мрежа.

Той добавя, че като министър председател ще продължи да работи за единна позиция на България въз основата на осведомен избор. „ Военната помощ не е наложително в една от двете крайности – не е единствено снаряди или каски. Нека разберем същинските потребности на Украйна “, добавя Петков.

Петков открива обществена акция за набиране на пари, които след това ще бъдат предоставени на украинското държавно управление. „ Призовавам всеки български жител, който в действителност желае да помогне на Украйна, да подари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са сложни, време е „ Facebook “ постовете да се трансфорат в средства за Украйна “, споделя министър председателят.

Той добавя, че страните, които изпращат военна помощ за Украйна, не са въвлечени във война. Това са Германия, Франция, Италия, Полша, Нидерландия, Австрия, Гърция, Швеция, Белгия, Финландия, Дания, Румъния, Норвегия, Хърватска, Чехия, Ирландия, Литва, Люксембург, Естония, Словения, Словакия, Кипър и Латвия./ БТВ
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР