Външният министър на Северна Македония Буяр Османи заминава утре на

...
Външният министър на Северна Македония Буяр Османи заминава утре на
Коментари Харесай

Буяр Османи заминава на работно посещение в Украйна

Външният министър на Северна Македония Буяр Османи отпътува на следващия ден на работно посещаване в Украйна в качеството си на ръководител на ОССЕ. Посещението е в границите на реализацията на един от главните задължения от програмата на председателството на Северна Македония с ОССЕ през 2023 година, в която Украйна и нейният народ са на водещо място в дневния ред, съобща Българска телеграфна агенция, базирайки се на Министерството на външните работи в Скопие.

 

В Киев Османи ще се срещне с министъра на външните работи Дмитро Кулеба, в програмата му е и среща с ръководителя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук, ще посети Центъра за отбрана правата на децата, ще се запознае и с работата на звената на украинската работа за изключителни обстановки.

 

Програмата за поддръжка на ОССЕ за Украйна включва помощ в редица области като поощряване на върховенството на закона и намаляване на последващите екологични и стопански въздействия от военната експанзия на Русия против Украйна, написа в известието.

 

Украйна беше първата страна, която Османи посети при започване на мандата си като ръководител на ОССЕ през януари тази година.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР