Външният министър на Русия е изложил в телефонен разговор днес

...
Външният министър на Русия е изложил в телефонен разговор днес
Коментари Харесай

Лавров е изложил пред Ватикана руската позиция за Украйна

Външният министър на Русия е изложил в телефонен диалог през днешния ден с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин съветската позиция за спора в Украйна, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2080
В известие на външното министерство в Москва се показва, че в отговор на изразената от Паролин угриженост за ситуацията в Украйна Лавров е обрисувал " кардиналната съветска позиция за аргументите и задачите на специфичната военна интервенция " в Украйна. Обърнато е особено внимание на филантропичната обстановка, включително отбраната на цивилното население и обезпечаването на помощ за бежанците.

Двамата събеседници са изразили вяра, че четвъртият кръг от договарянията сред Москва и Киев ще се състои допустимо най-скоро, с цел да бъде реализирано съглашение и да бъдат прекъснати военните дейности, сподели още съветското външно министерство.

Ватиканът също пусна известие за телефонния диалог, в което се показва, че Паролин е споделил на Лавров, че Ватиканът желае да бъдат прекъснати нападенията в Украйна и да бъде обезпечена сигурността на филантропичните коридори. Кардиналът е повторил готовността на курията " да направи всичко ", с цел да помогне за установяването на мир.

Ройтерс напомни изказване на украинското държавно управление, че би приветствало посредничеството на Ватикана и Паролин, който е втори в йерархията на Светия трон. Паролин е казвал, че войната " е разпалена от Русия ", а папа Франциск не е осъждал категорично Русия, само че е отхвърлил съветския термин " специфична военна интервенция " по адрес на нахлуването си в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР