Външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи изрази позиция,

...
Външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи изрази позиция,
Коментари Харесай

Османи обясни защо Скопие е против френското предложение

Външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи изрази позиция, че гласуването в българския парламент през днешния ден ще блокира дълготрайно европейския развой на разширение и ще сковава Договора за добросъседство сред Република Северна Македония и България.

В обява във " Facebook " Османи изясни за какво е отхвърлено предлагането на френското председателство. Две думи стоят сред триумфът и неуспехът на Европейския съюз в района, написа Буяр Османи и изяснява, че това са - първата е протокол в преговорната рамка, а другата „ отваряне” в параграф 6 от заключенията на Съвета, съобщи БНР.

Гласуване на резолюцията в българския парламент, в която се слага акцент точно върху тези два въпроса, ще блокира дълготрайно европейския развой и паралелно с това ще сковава инструментите от контракта за другарство за дълъг интервал, написа още Буяр Османи.

Трябваше да откажем предложение за преговорна рамка в тази му форма точно поради частите от него, за които българската страна без никакви причини сподели недоумение, твърди външният министър.

На взаимна конференция с вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич, Буяр Османи съобщи, че първо Скопие би трябвало да види какво е гласувало българското Народно заседание и да види крайното предложение на френското председателство:

" Досега имахме работна версия, в която останаха някои недефинирани въпроси като въпросът за протокола, на който ние гледаме като на парадигма на историческите тълкования. Мисля, че в случай че има политическа воля, може да се намерят решения в идващите няколко дни ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР