Външният министър на Полша обвини Русия, че се опитва да

...
Външният министър на Полша обвини Русия, че се опитва да
Коментари Харесай

Полша: Русия атакува Източна Европа

Външният министър на Полша упрекна Русия, че се пробва да дестабилизира Източна Европа,, заяви France 24.

Яцек Чапутович счита, че Русия се пробва да възвърне въздействието си в района. Според него страната го е изгубила след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1989 година

„ Русия се пробва да ревизира политическия ред в Европа. Този ред беше признат през 1989 година и донесе на Полша нейната възобновена самостоятелност “, съобщи Чапутович.

Той съобщи, че Русия се пробва да сътвори политически разделения сред европейските страни. Според него се търси да се реализира разбиването на трансатлантическото единение и задълбочаване на раздялите в границите на Европейски Съюз.

Според Чапутович, неговото държавно управление може и да има рецензии към Европейски Съюз, само че в това време се стреми към мощен съюз. Според него европейското участие на Полша е фактор, който ускорява позицията на страната на интернационалната сцена.

Той още веднъж акцентира, че страната му ще се опита да получи обезщетени от Германия за загубите от Втората международна война. Въпросът се повдига към този момент втора година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР