Външният министър на Обединеното кралство ще предупреди за заплахата от Иран при посещение в Израел

...
ЛОНДОН (Ройтерс) - Британският външен министър Джеймс Клевърли ще пътува
Коментари Харесай

ЛОНДОН (Ройтерс) - Британският външен министър Джеймс Клевърли ще пътува до Израел и палестинските територии тази седмица, където ще настоява за подновяване на диалога по двустранно споразумение държавно решение и се ангажира да се справи със заплахите за регионалната сигурност, включително от Иран.

По време на посещението, което започва в понеделник, Cleverly ще проведе разговори с израелския премиер Бенямин Нетаняху и палестинския премиер Мохамед Щайе.

В реч на международна конференция по сигурността във вторник Клевърли ще обсъди предизвикателствата пред сигурността, пред които са изправени Израел и палестинските територии, както и значението на решение с две държави.

Той ще обвини Иран за „възможност за тероризъм“ чрез подкрепата си за въоръжените групи Хамас и Палестинския ислямски джихад, според изявление.

„Обединеното кралство и Израел работят в тясно сътрудничество, за да запазят нашите хора в безопасност“, каза Клевърли преди неговото пътуване. Той обеща „да подновим нашето тясно партньорство в областта на сигурността, изправен пред неприемливи заплахи от иранския режим“.

Той ще проведе разговори с израелския външен министър Ели Коен и ще присъства на демонстрация на израелската ракета „Железен купол“. отбранителна система.

По време на посещение в палестинските територии, Cleverly ще посети бежанския лагер Jalazone на Западния бряг, за да види палестинските бежанци.

Насилието на Западния бряг се влоши през миналата година с чести израелски нападения и палестински улични атаки.

Перспективите за възобновяване на мирните преговори с посредничеството на САЩ, които имаха за цел да установят палестинска държава на Западния бряг, Газа и Източен Йерусалим, остават ниски почти десетилетие след краха им .

Палестинците имат ограничено самоуправление на Западния бряг и остават разделени между подкрепяна от Запада администрация и въоръжени ислямисти от Хамас, които отхвърлят съвместното съществуване с Израел. Много от сегашното правителство на Израел отхвърлят палестинската държавност.

(Доклад от Андрю Макаскил; Редактиране от Едмънд Блеър)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР