Външният министър на Ливан, Джебран Басил е на първо официално

...
Външният министър на Ливан, Джебран Басил е на първо официално
Коментари Харесай

Екатерина Захариева се срещна с ливанския си колега Джебран Басил

Външният министър на Ливан, Джебран Басил е на първо публично посещаване у нас по покана на сътрудника си Екатерина Захариева.


Сред разискваните тематики, е идното завръщане на сирийските бежанци в Родината им. И двамата външни министри считат, че те би трябвало да се завърнат непринудено, в една сигурна среда, а интернационалната общественост да поддържа този развой. Външният министър на Ливан се срещна и с ръководителя на Парламента Цвета Караянчева, и с президента Румен Радев. Държавният глава е декларирал, че Ливан е най - мощно обиден от бежанските процеси, а Европейският съюз би трябвало да се ангажира по- интензивно с подсилване на стабилността в района на Близкия Изток.
Джебран Басил,министър на външните работи и емигрантите на Ливан: За разлика от Ливан, България пое по-умерена позиция във връзка с бежанците от Сирия и отхвърли да приема незаконни мигранти. Ливан обаче приемаше всички, само че е време това да спре, защото към този момент няма опрощение за тази миграция. Сега би трябвало да помогнем за възобновяване на Сирия, с цел да се върнат и хората там. Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Ливан е една от страните, които понесе най-голяма тежест по повод оказване на помощ на сирийските бежанци, бягащи от войната. По публични данни 1 млн. бежанци от Сирия се намират в Ливан. Разбира се, завръщането на сирийските бежанци би трябвало да бъде съпроводено от започването на политическия развой там.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР