Външният министър на Литва Габриелиус Ландсбергис заяви, че има три

...
Външният министър на Литва Габриелиус Ландсбергис заяви, че има три
Коментари Харесай

Три основни предизвикателства пред Украйна

Външният министър на Литва Габриелиус Ландсбергис съобщи, че има три съществени провокации на украинския фронт и едно от тях е „ нов фронт “, който ще предопредели живота на всички в бъдеще.

„ Намираме се на кръстопът и това е съвсем толкоз значимо, колкото 24 февруари. Първите 3 месеца демонстрираха, че можем да отговорим, можем да помогнем на Украйна, можем да изолираме Москва, желаеме да помогнем на балтийските страни, които са изправени пред невиждано провокации за сигурността. И наподобява, че през трите месеца на войната бяха изразходвани доста сили на западните страни “, сподели той и добави, че в този момент " стои открит въпросът какви ще бъдат идващите стъпки ".

„ Първото е дали можем да продължим да оказваме помощ на Украйна. (...) И компликациите на първо място са, че ние в Литва, в други западни страни вярвахме, че Украйна към този момент е спечелила. Важни победи в Киев, Харков сподели че Украйна може да завоюва ", сподели Ландсбергис.

Външният министър сподели, че по време на визитата си в Украйна при закрити порти е чул изказвания, които го приканват да не мисли, че Украйна към този момент е победила.

Украинците сами дефинират какво са за тях мирът и успеха. " Нито италианците, нито французите, нито Съединени американски щати, нито ние би трябвало да им споделяме какво е успеха. Те ще решат сами. В взаимозависимост от това какъв брой мощ имат и какъв брой оръжия им дадем ", сподели Ландсбергис, призовавайки Украинците да зададат въпроса какво е успеха за тях

„ И би трябвало да обещаем, че ще бъдем с украинците до цялостната им победа “, сподели Ландсбергис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР