Външният министър на Китай Ван И заяви, че сюжетите с

...
Външният министър на Китай Ван И заяви, че сюжетите с
Коментари Харесай

Китай: Тайван ще се върне в обятията на родината

Външният министър на Китай Ван И съобщи, че сюжетите с Украйна и Тайван са напълно разнообразни и няма никаква база за съпоставяне, тъй като в края на краищата, " Тайван ще се върне в обятията на родината ".

 Китай разгласи военни учения до Тайван Виж още

 Китай предизвести Съединени американски щати да не поддържат независимостта на Тайван Виж още

Китай има цялостното право да подхваща всички нужни ограничения за отбрана на законните си ползи, сподели министърът по време на конференция, на която разяснява връзките Съединени американски щати и Китай.

По думите му Съединени американски щати не пестят сили и са в гневна конкуренция с Китай, като Вашингтон непрекъснато предизвика проблеми, които засягат съществени ползи на Китай.

Съединени американски щати желае да сътвори НАТО в Тихия океан, с цел да може Съединени американски щати да продължи да играе ролята си на международен хегемон, съобщи китайският първи посланик, представен от РИА Новости.

Тази тактика нанася удар върху структурата на районното съдействие, добавя Ван И.

В средата на септември Австралия подписа съглашение за защита и сигурност с Обединеното кралство и Съединени американски щати в границите на новия защитителен пакт AUKUS. Предвидено е Канбера да се въоръжи с нуклеарни подводници и да усили армията си.

В своя програмна тирада президентът на Китай Си Дзинпин разгласи, че Тайван ще се сплоти с Китай до 2049 година, когато се навършват 100 години от отцепването на островната страна, откакто комунистите печелят гражданската война в най-населената страна на света.

Според някои съветската инвазия в Украйна да " дава " зелена светлина за военна интервенция на Китай, заради дребния възпиращ резултат на глобите. Освен това Пекин към този момент се е сблъскал с част от рестриктивните мерки, наложени от Съединени американски щати.

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че Вашингтон би трябвало да признае независимостта на Тайван и да стане поръчител за неговото битие. Островната страна не е член на Организация на обединените нации и е приета само от 15 страни, като Гватемала и Парагвай.

От Американският институт по мир обаче показват, че до момента в който " Китай не е Русия ". Пекин надали би подхванал толкоз елементарно нападателни дейности, които да уронят престижа на страната, считат специалистите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР