Външният министър на Китай Ван И произнесе реч в Брюксел,

...
Външният министър на Китай Ван И произнесе реч в Брюксел,
Коментари Харесай

Отношенията на ЕС и Китай - сътрудничество между две основни световни сили

Външният министър на Китай Ван И произнесе тирада в Брюксел , в която обрисува визията за връзките сред Европейски Съюз и Китай . Речта му е съсредоточена към три съществени въпроса, както и за дълбочината и силата на съдействието сред двете съществени международни сили, оповестява China Global Television Network.

Ван И разяснява, че въпреки отношението на Европейски Съюз към Китай да е значително позитивно , в 28-те държави-членки на Европейски Съюз има " разнообразни отзиви ", които той показва, че постоянно се управляват от разнообразни гледни точки към три съществени въпроса.
 Меркел желае от Европейски Съюз съдействие с Китай за 5G и НАТО да пази Европа
Меркел желае от Европейски Съюз съдействие с Китай за 5G и НАТО да пази Европа

А намирането на решение в Сирия е невероятно без Русия и Турция

Първият въпрос е дали Китай е разрастваща се или развита страна . Ван И употребява прилика със 100-метровия спринт, с цел да илюстрира позицията на Китай, която съгласно него реализира за десетилетия това, което за другите народи са нужни епохи .

Но да се предлага неотложно Китай да бъде обсъждан на същото равнище като развитите страни е ирационално.

" Един стартирал рано, който към този момент е 50 метра напред , желае почтена конкуренция от сътрудника си играч , който към момента е на стартовата линия . Очевидно в това искане няма смисъл . Естествено, в случай че е по-дълъг маратон, тогава настигащият може да има късмет да навакса, като тича в действителност бързо ", изяснява той.
 Силата на Китай нараства, желае да се развива спокойно и ще заобикаля спорове с НАТО
Силата на Китай нараства, желае да се развива спокойно и ще заобикаля спорове с НАТО

Но протекционистки и хегемонистични дейности на обособени страни са опасност за света

Вторият въпрос е, дали Китай е сътрудник или противник . Ван И акцентира дълбочината на икономическите връзки сред Европейски Съюз и Китай и уговорката на Китай да съблюдава същите интернационалните правила като Европа .

" Всеки невъзмутим човек с справедлива позиция ще види, че за Китай и Европейски Съюз съдействието надалеч надвишава конкуренцията и нашите области на консенсус надалеч надвишават разликите. Ние сме сътрудници, а не противници ", изясни той.

Китай и Европейски Съюз имат доста общо, само че също по този начин и контрастиращи декор, добавя китайският министър. Той приканва европейците да почитат достиженията на Китай .

" Китай и Европейски Съюз имат разнообразни обществени системи , пътища на развиване, полезности и концепции . И въпреки всичко сходни разлики не би трябвало да стават спънки в нашия продан и съдействие . Още по-малко би трябвало да оправдават приемането на другия като опасност, не би трябвало интервенция в делата на други или блян да промениш другите по собствен облик ", отбелязва той.
 Кисинджър предизвести Съединени американски щати и Китай, че комерсиалната им война води до същинска
Кисинджър предизвести Съединени американски щати и Китай, че комерсиалната им война води до същинска

И това ще е " пагубен резултат ", който може да е " по-лош от международните войни "

Ван И приканва Европа да поддържа равнопоставени условия за китайските компании , изключително като " вършиме добре осведомена и самостоятелна преценка по въпросите на 5G ".

Иска съдействие за зелен напредък, възобновима сила и кръговата стопанска система . " Поддържайте интернационалната, учредена на правила многостранна система, учредена към Организация на обединените нации, Световната комерсиална организация и други органи ".

Китайският външен министър добави и " работа по започване на договаряния за съглашение за свободна търговия , съдействие за битка с тероризма, дерадикализация и политическо споразумяване на интернационалните рецесии . "

Трябва да се основат общи стандарти за изкуствен интелект, сигурност на данните и други технологии , добавя Ван И.
 Макрон разгласи за
Макрон разгласи за " решаващо " съдействието сред Европа и Китай за климата

Ангажиментите за климата би трябвало да бъдат засилени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР