Външният министър на Китай Уанг И каза, че Китай вижда

...
Външният министър на Китай Уанг И каза, че Китай вижда
Коментари Харесай

Министърът на външните работи Уанг И настоява, че Китай е „сила за мир“; защитава връзките с Русия

Външният министър на Китай Уанг И сподели, че Китай вижда себе си като „ мощ за мир “ в света, макар че преследва по-дълбоки връзки с Русия макар нахлуването на Москва в прилежаща Украйна.

„ В лицето на комплицирани разтърсвания в интернационалната среда Китай ще продължи да бъде мощ за мир, мощ за непоклатимост и мощ за напредък в света “, сподели Уанг пред кореспонденти на конференция в Пекин на в коридорите на годишната среща на Народното събрание на страната.

Уан, който говореше на мандарин, също беше запитан за връзките на Китай с Русия, която стартира пълномащабното си навлизане в Украйна през февруари 2022 година

Двете страни оповестиха партньорство „ без ограничавания “ малко преди нашествието, когато съветският президент Владимир Путин посети Пекин, а при посещаване в Москва предходната година китайският президент Си Дзинпин приветства „ нова епоха “ на съдействие.

Външният министър сподели, че по-близките връзки сред Пекин и Москва са „ стратегически избор “, отбелязвайки, че двустранната тъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР