Външният министър на Иран Мохамад Джавад Зариф заяви днес, че

...
Външният министър на Иран Мохамад Джавад Зариф заяви днес, че
Коментари Харесай

Иранският външен министър похвали ядрената сделка и изключи преговори със САЩ

Външният министър на Иран Мохамад Джавад Зариф съобщи през днешния ден, че нуклеарното съглашение от 2015 година сред неговата страна и международните сили е една от " най-хубавите покупко-продажби ", която той би могъл да си показа, съобщи Ройтерс.

В тирада на конференция по сигурността в Делхи той отхвърли опцията за директни договаряния сред Техеран и Вашингтон, като означи, че не е убеден какъв брой дълго би работил един контракт с президента Доналд Тръмп. " Имахме договорка със Съединени американски щати и Съединени американски щати я нарушиха. Ако имаме договорка с Тръмп, какъв брой ще продължи тя, още 10 месеца? ", попита реторично Зариф.

Вчера английският министър председател Борис Джонсън прикани Тръмп да предложи собствен вид на договорката, с цел да се подсигурява, че Иран няма да се снабди с нуклеарно оръжие. Президентът на Съединени американски щати написа в Туитър, че е склонен, че има потребност от " договорка на Тръмп ".

В речта си първият ирански посланик призна, че народът на Иран е бил лъган в продължение на дни след неволното събаряне на украинския пътнически аероплан, съобщи Асошиейтед прес. Според организацията това е първото изказване на ирански представител, че първичните изказвания на Иран за техническа причина за злополуката са били неистина. " Последните няколко вечери по улиците на Техеран имаше хора, които демонстрираха против обстоятелството, че два дни са били лъгани ", сподели Зариф.

В речта си в Делхи, предавана и по иранската телевизия, Мохамад Джавад Зариф упрекна Съединени американски щати, че също носят виновност за свалянето на украинския лайнер и гибелта на всичките 176 индивида на борда, заяви ДПА. " Невежеството и арогантността " на Вашингтон " разпалват безпорядък в района " в гонене на американските ползи, сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР